Otoparkı kort oldu

Güncelleme Tarihi:

Otoparkı kort oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Sinan Erdem Spor Salonu, TEB BNP Paribas WTA Championships için baştan aşağı yenilendi. Almanya’dan özel hazırlanan zemin 28 mm kalınlığında, 2x1 metre ebadındaki portatif plaka suntadan oluşuyor.Salonun otoparkına, merkez kort ile aynı özelliklerde 1200 m2’lik idmanların yapılacağı tenis kortu çadırı kuruldu.

Haberin Devamı

DÜNYA tenisinin en prestijli turnuvalarından biri olan TEB BNP Paribas WTA Championships, muhteşem bir organizasyonla kapılarını İstanbullu tenisseverlere açtı. 2011 yılının en iyi kadın tenisçilerinin mücadele ettiği turnuvaya ev sahipliği yapan Sinan Erdem Spor Salonu, 1 ay gibi kısa bir sürede çehre değiştirdi. Öyle ki, 16 bin seyirci kapasiteli salonun otoparkı bile kort oldu. Modern teknolojinin tüm imkanları kullanılarak tenis maçlarına uygun hale getirilen salonda ne gibi değişiklikler oldu bir göz atalım...

Başlangıçta neler yapıldı?

23 Eylül’de Sinan Erdem Spor Salonu’na tüm ekip olarak giriş yapıldı. Teknik alt yapının kontrolünden sonra, dış alana ilave jeneratörler, ilave aydınlatmalar yerleştirildi.

Uzun çalışmalar sonucunda dış alanda yapılacak yönlendirmeler, giriş-çıkış noktaları, otopark alanları tespitleri gerçekleştirildi. Salonun otoparkına 1200 m2’lik antrenmanların yapılacağı bir tenis kortu için çadır kuruldu. Bu çadır merkez kort ile aynı özelliklere sahip.

Haberin Devamı

Sinan Erdem’e uygulanacak olan zemin Almanya’da özel olarak hazırlatıldı. Bu zemin birbirine geçme sunta sistemi özelliği taşıyor.  Her bir sunta plaka, 28 mm kalınlığında 2x1 metre ebadında.  Portatif bir sistem olduğu için başka organizasyonlarda da kullanılmaktadır.

Sinan Erdem ve hemen yanındaki ısınma kortu için toplam 36 ton malzeme 2X40’lık TIR’larla getirildi. Bu da metrekarede 20 Kg bir malzeme kullanımı anlamına geliyor.

Sinan Erdem içinde kullanılan tüm odalara TV, PC, yazıcı, telefon, faks, internet ve tüm kablolama ile alt yapı hizmetleri sağlanıyor.

VIP alanları, localar, oyuncu restaurant, soyunma odaları, basın alanı ve Bakırköy Tenis Kulübü’nde bulunan antrenman kortlarında düzenlemeler yapıldı.


Sinan Erden Avrupa’nın 3. büyük salonu

SİNAN Erdem 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihlerindeki 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final, yarı final ve 12 Eylül 2010’daki Türkiye- ABD final maçına ev sahipliği yaptı. 16 bin kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 3. büyük salonudur.

Haberin Devamı

Almanya’dan geldi 3 günde kuruldu

WTA Tenis Şampiyonası’nda kullanılan iki kort için 36 ton sunta Almanya’dan getirildi.  İki tane yabancı montaj ekibi ve yerel ekiple üç günde kuruldu. Daha sonra üzerine Avustralya’dan akrilik zemin kaplamaları geldi.

KORTUN ÖZELLİKLERİ 

Adı Rebound Ace olan bir Avustralya sistemi. Bu sistem WTA’nın testinden geçerek onaylandı. Saha ebatlarına göre özel bir sunta imal ediliyor. Ve bilgisayar ortamındaki bir planlama ile kurulumu bilgisayar ekranında çıkıyor. Suntaların kalınlığı 2x1 metre. Kalınlığı 28 mm.

Mor ve yeşil renkleri BNP Paribas seçti

Renk seçimini ana sponsor olan paristedie BNP Paribas yetkilileri kendi logolarına uygun olarak belirledi. Oyun alanının içi yeşil, dış alanı mor renk olarak seçildi. Renk belirlemesi sponsorların seçimi ile oluyor. Zeminin renklerinin ekrana yansıması dikkate alınıyor. Sarı topu net bir şekilde takip etmek için böyle bir seçim yapıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!