"Ortada şikayet edilecek bir durum yok"

Güncelleme Tarihi:

Ortada şikayet edilecek bir durum yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 13:44

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Emre Alkin, TFF olarak fikstürün sorunsuz bir şekilde uygulanması için uygun ortamı oluşturacaklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 futbol sezonu fikstür çekimi sonrasında açıklamalarda bulunan Emre Alkin, geçen sene farklı bir sistemle fikstür çekimi yaptıklarını belirterek, “Geçen senekinden tek bir farkı vardı. Kulüplerin bir numarası yoktu. kendi numaralarını kendileri çekti. İstanbul'un Avrupa yakasında olan 4 takımın da hem güvenlik hem de seyircilerin temaşaya katılması açısından bir sıkıntı olmaması için numaraları ilk önce çekmeleri istendi. Derbiler de bazı takımlar için arka arkaya sıralandı. 'Dünya derbisi' olarak adlandırılan derbimiz de 16'ncı haftaya denk geldi. Biz TFF olarak, fikstürün sorunsuz, tasasız bir şekilde, hem seyirciye hem futbol yöneticilerine hem de medya mensuplarına en uygun şekilde uygulanması için gerekli ortamı yaratacağız” ifadelerini kullandı.

İlk haftanın Ramazan Bayramı'na denk gelmesi

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının Ramazan Bayramı'na denk gelmesi ile ilgili gelen bir soru üzerine ise Emre Alkin, şu ifadeleri kullandı:
“Herkesin muhtelif istekleri var fakat herkesin bilmesi gereken bir gerçek de var. FIFA ve UEFA takvimi var. Biz milli takımların, UEFA Avrupa Ligi'nin ve Şampiyonlar Ligi'nin maç takvimine uymak zorundayız. O yüzden teknik adamlarımızın taleplerine karşılık vermeye çalıştık. Daha önceden düzenleyici otoritesi olan FIFA, ardından da UEFA'nın maç takvimine uygun bir takvimi düzenlememiz gerekiyordu. Sanırım ortada şikayet edilecek bir durum yok. Arkadaşlarımız elinden geleni yaptı.”

Lig takviminin belirlenmesinde teknik direktörlerle yapılan istişarede çıkan sonuçtan farklı takvim belirlenmesi hakkında da görüş belirten Alkin, “Anketi ciddiye almayın. Herkese tek tek sorulmuş bir durum yok. TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı bu zamana kadar hiç olmadığı kadar kenetlenmiş durumda. Bildiğiniz gibi istişare kutsaldır. Sonunda UEFA ve FIFA takvimi dikkate alınarak bu takvim belirlenmiş oldu” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!