Orta sahayı kazan turu geç

Savaşın büyüğü orta sahada geçecek.

Haberin Devamı

İdeal olanı; Melo-Emre-Selçuk-Yekta dörtlüsü ile önde Sneijder-Drogba ikilisi. İtalyanlar’a karşı orta alanda eksik ya da kırılgan olmak maçı kaybetmek demektir.

GALATASARAY iyi başlamadığı ve tekleyerek devam ettirdiği sezonda önemli bir finale geldi. Genel performansa bakınca Şampiyonlar Ligi’ndeki durumu evindeki son maça taşımak da bir başarı aslında. Ama şunu unutmayalım, beklenenden kötü oynayan bir Juventus var. Onların da aynı G.Saray gibi geçtiğimiz sezonki performansına ulaşamaması bir avantaj gibi gözükse de sarı kırmızılı takımın saha içi sıkıntıları durumu eşitliyor. Mancini iyi tanıdığı rakibi karşısında çok kritik bir karar vermek zorunda. Önceliği neye verecek. Gol atmaya mı, gol yememeye mi? Oynanan ilk maç Mancini’nin istediği ve düşündüğü şekilde sonuçlandı. Amaç rakibi pasifize etmek ve sonra hatasını beklemekti ki aynen öyle oldu.

Haberin Devamı

BU OYUNUN STRATEJİSİ FARKLI

FAKAT şimdi durumlar farklı. Fark, oyunun stratejisinin tamamen tersine dönmüş olması. Juventus’a beraberlik yarıyor ve zaten zor gol yiyen bir takım iken üstüne son haftalarda hiç gol yemiyorlar. Yani aşılması zor bir duvar olacak sahada. Peki beraberliğin yarıyor olması Juventus’un oyununu ne kadar değiştirir? Bence Juve bildiği ve oynadığı tarzdan ödün vermeden oynayacak. Conte eğer takımının puan cetvelindeki yerini sağlamlaştırmak için daha defansif oynatırsa bu G.Saray’a yarar. Conte’nin takımı iyi savunan ve iyi mücadele eden bir ekip. Ama bir kontra takımı değil. G.Saray zamanlaması iyi ve etkili baskı ile gol bulur. Juventus her ne kadar bir kontra takımı olmasa da şunu da unutmayalım ki bu G.Saray’a her takım kontra yapar.

Semih ve Riera tercih edilmeli

ASIL olayın başladığı yer burası işte. Mancini’nin takımı ne yaslandığında sonuna kadar getirip savunma yapabiliyor, ne de iyi takımlara karşı önde kaliteli bir baskı kurabiliyor. Mancini’li G.Saray’ın ilk maçtan puan ile dönmesini sağlayan maçın bir bölümünde kendi alanında iyi defans yapması ve rakibin hatasını iyi değerlendirmesiydi. Ama maçın son bölümünde baskıyı kaldıramayıp golleri yemişti. Dolayısı ile defansına tamamen güvenip hareket etmesi zor. Ya sabırlı oynayıp maçı sonuna kadar taşıyarak sonuç almaya çalışacak ya da risk alıp rakibe baskı kurmaya çalışacak.
Tabii savunmayı oluşturacak oyuncu seçimleri de hayati olacak. Sanırım son Elazığ maçı defansı çıkmaz. Riske girmeyip Semih ve Riera tercih edilmeli. Çünkü Semih bu bölgenin oyuncusu ve en çok savaşan stoper. Riera ise oynadığı bölgeye nazaran yeterince iyi olan sol ayağı ile top kullanma oranı çok düşük defansı rahatlatır.

Haberin Devamı

Juventus’u 2 şey korkutur

G.SARAYLI oyuncular kime karşı ve ne denli önemli bir maç oynayacaklarının farkında. Ama bu farkındalığı sahada maçın sonuna kadar yaşamaları ve ellerine geçen bu ciddi fırsatı değerlendirmeleri gerekir. Çünkü Juventus ne kadar formda olursa olsun iki şeyden korkuyor.
1- Galatasaray taraftarı.
2- Geçmiş maçların izleri.
Taraftar zaten tekrar ve İtalyanların korktuğu şekli ile kendini hatırlatacaktır. Galatasaraylı oyuncular da var olan mücadeleyi, isteği ve hırsı ortaya koyarsa Juventus’u geçebilecek güce sahip olduğunu görecek. Zaten Juventus’un en son isteyeceği şey G.Saray’ın taraftarının da desteğini arkasını alarak oynaması olacaktır. Ayak oyunları olmadan oynanacak bu maç bir anlamda geçmişte yapılanların acısını çıkarmak anlamı da taşıyacak.

Haberin Devamı

Pirlo’nun yokluğu avantaj

EĞER Sneijder oynayacaksa her şey değişir. O zaman Hollandalı’ya göre bir orta alan kurmak lazım. Çünkü savaşın büyüğü orta sahada geçecek. G.Saray baskı da kuracaksa, oyuna hakim de olacaksa maçı da kazanacaksa önce orta sahadaki mücadeleyi kazanmalı. Sneijder’lı bir orta saha Juventus’un işine gelir ama artı Sneijder’lı bir orta saha işi değiştirir. O zaman önde seçenek zaten belli.Eboue-Chedjou-Semih-Riera defansına Melo-Emre-Selçuk-Yekta orta sahası ile önde Sneijder-Drogba ikilisi. Juventus’a orta alanda eksik oynamak ya da kırılgan olmak maçı kaybetmek demektir. Bu orta saha ile G.Saray’ın bir avantajı daha var ki o da Pirlo’nun oynamaması. Pirlo’nun yokluğu topu ve kontrolü bize verir.

Asıl sorun atmak değil gol yememek

G.SARAY’da asıl sorun nasıl gol atılacağı değil, nasıl gol yemeden maçın tamamlanacağı. Yoksa Drogba-Sneijder-Burak ve Umut hangi takım olursa olsun mutlaka pozisyon üretir. Ama Galatasaray yemesi atmasından daha büyük ihtimal olan bir takım. Juventus’un beklemediği ya da şaşırtacak olan ise ilk çeyrekte atılacak gol olur.

Haberin Devamı

Galatasaray Mancini’yle emin ellerde

JUVENTUS Teknik Direktörü Antonio Conte, sahaya kazanmak için çıkacaklarını söylerken, vatandaşı Roberto Mancini hakkında da “Bir antrenörün gittiği yeni ülkede ortama alışması, kendi zihniyetini ortaya koyabilmesi için vakte ihtiyacı vardır. Sayın Terim’in çok üst düzey bir teknik direktör olduğu yadsınamaz ama G.Saray’ın Mancini ile güvenli ellerde olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Ronaldo rekor için sahada

B Grubu’nda Real Madrid, 21.45’te Kopenhag’a konuk olacak. Liderliği garantileyen Real’de grup maçlarının gol rekorunu kırmak isteyen Ronaldo da oynayacak. Diğer maçlar: A Grubu: R.Sociedad-Leverkusen, M.United-S.Donetsk, C Grubu: Olympiakos-Anderlecht, Benfica-PSG, D Grubu: V.Plzen-CSKA Moskova, B.Münih-M.City.

Yazarın Tüm Yazıları