Orhan'a hepimiz çok üzüldük

Güncelleme Tarihi:

Orhana hepimiz çok üzüldük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 13:37

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolcusu Orhan Şam'ın doping maddesi tespit edilmesine kulüpçe çok üzüldüklerini söyledi.

İlhan Cavcav, tüzük tadili nedeniyle gerçekleştirilen genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, Orhan Şam'ın 8 yıldır Gençlerbirliği bünyesinde top koşturduğunu belirterek, “Orhan hem bizim için, hem de Türk futbolu için çok önemli bir futbolcudur. Ben ona inanıyorum 'Ben bilerek böyle bir madde kullanmadım' diyorsa, kullanmamıştır. Belki farkında olmadan, herhangi bir rahatsızlığı için kullanmış veya kullandırılmış olabilir. Orhan'ın bu durumuna kulüpçe çok üzüldük” dedi.

Cavcav, aynı doping maddesinin Amerika'da bir basketbolcu ile Kars'ta bir futbolcuda da tespit edildiğini ifade ederek, “Onların durumlarının da Futbol Federasyonu tarafından incelenmesi ve irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum. Orada bu tür olaylarda sporcunun bu maddeleri bilerek ve isteyerek kullanıp, kullanmadığı, sporcunun ülkesi için geleceği göz önünde bulundurularak cezalar veriliyor. Bizde de bu durumlar göz önüne alınmalı. Ortada henüz 24 yaşında futbol hayatının baharında olan bir oyuncu var. Bu oyuncuya verilecek uzun süreli bir ceza Türk futbolu için de büyük bir kayıp olacaktır. Futbol Federasyonu'nun 24 yaşındaki bu futbolcunun durumunu göz önünde bulundurması gerekir” diye konuştu.

“PARADAN ZİYADE, ORHAN'IN GELECEĞİ ÖNEMLİ”

Bu olaydan Orhan'ın yanı sıra, kulübün de büyük maddi zarar göreceğini vurgulayan İlhan Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ancak ben bizim maddi kaybımızı değil, Orhan'ın geleceğini düşünüyorum. Çünkü Orhan'ın futbol hayatını bitiren bir olay. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Orhan'ı ifade vermek üzere 13 Ocak Perşembe günü davet etti. Orhan'ın ifadesi doğrultusunda daha sonra kararını verecek olan kurulun, sağduyulu olacağını ve futbolcunun genç yaşta olması ile geleceğini de göz önünde bulunduracağına inanıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!