Onlarla oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Onlarla oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2003 01:40

Başbakan Erdoğan, eski futbol yıldızları ile politikacıların karşı karşıya geleceği maça davet edildi. Santrfor Erdoğan, efsanevi İtalyan kaleci Zoff'a gol atmaya çalışacak.

AVUSTURYA Başkanı Dr. Wolfgang Schüssel, eskiden futbol oynadığını öğrendiği Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, Avrupa'nın eski ünlü futbolcuları ile ünlü politikacılarını karşı karşıya getirecek futbol maçına davet etti. Erdoğan da Schüssel'in Viyana gezisi sırasında kendisine yaptığı bu teklife, ‘‘Programım uygun olursa mutlaka gelirim’’ dedi. Erdoğan, maça katılırsa Schüssel ve futbol tutkunluğuyla tanınan Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile birlikte aynı takımda forma giyip Franz Beckenbauer, Karl Heinz Rummenigge, Paul Breitner, Dino Zoff ve Sepp Maier gibi bir çok eski ünlü futbol yıldızına karşı top koşturacak.

SANTRFOR OLACAK

Gençlik döneminde Fenerbahçe'nin transfer listesine girecek kadar iyi bir futbolcu olarak tanınan Erdoğan, yıllarca top koşturduğu İstanbul Belediyesi'ne ait İETT'nin kaptanlığını yapmıştı. 9 numaralı formasıyla gol bölgelerinde hem ayağını, hem de kafasını iyi kullanmasıyla ün yapan Erdoğan'ın, katılması halinde Avrupalı parlamenterlerin takımında da santrfor mevkiinde oynaması bekleniyor.

2. DEPLASMAN BÜKREŞ

Başbakan Erdoğan'a bir futbol maçı teklifi de, bir süre önce Ankara'yı ziyaret eden Romanya Başbakanı Adrian Nastase'den geldi. Nastase, Erdoğan'a, Romanya ve Türkiye Meclis futbol takımlarının Bükreş'te yapacağı dostluk maçında birlikte oynama teklifinde bulundu.

Erdoğan, Nastase'nin, Bursaspor'un teknik direktörlüğünü üstlenen Galatasaray'ın eski ünlü yıldızı George Hagi'nin de birer devre her iki takımda da top koşturacağı maç teklifine ‘‘Tamam’’ yanıtını verdi. Bu futbol maçının Ağustos ya da Eylül aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!