Olimpiyat için tarihi imza

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat için tarihi imza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 23:48

Türk Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi güçlerini birleştirdi ve işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

İki kurum, sporda kalıcı başarı için bundan sonra bilgi birikimleri doğrultusunda çalışmalarını bir arada yürütecek.

TÜRK sporunun uluslararası temsilcileri olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaşarak sporun tüm paydaşlarına destek sağlamak amacıyla bir işbirliği protokolüne imza attılar. Olimpiyatevi’nde dün düzenlenen törenle imzalanan protokol, TMOK ile TMPK’nın Olimpik ve Paralimpik spor faaliyetlerinde koordinasyon ve işbirliği esaslarını kapsıyor. Olimpizm ilke ve politikalarıyla uyumlu olarak ulusal spor yönetiminde söz sahibi olan bu iki kurum, sporda en üst düzeyde başarıya ulaşmak için bundan sonra çalışmalarını bir arada yürütecekler.

“BİRLİKTE YOL ALACAĞIZ”

İşbirliğiyle ilgili TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, “Olimpik değerlerin benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasında TMPK ile beraber yol alacak olmamızı ülkemiz sporu adına çok önemsiyorum. Her iki komite de karşılıklı iyi niyet, güven ve spora hizmet konularında mutabıktır. Bundan sonra ülkemizde sportif organizasyonların düzenlenmesine birlikte katılım ve katkı sağlayarak, bilgi ve deneyimlerimizle ülkemizin sporda daha başarılı olması için çaba göstereceğiz” dedi.

ELELE VERDİLER

Haberin Devamı

TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Olimpiyatevi’ndeki törende yeni anlaşmayı imzaladılar.

KOCAÖMER:

Gençler adına itici güç olacak

TMPK Başkanı Yavuz Kocaömer, yeni anlaşmanın sporun birleştirici ruhunun en güzel örneği olduğunu söyledi. Kocaömer, “Dünyada hem rekabet hem birleştirici değerleri aynı anda sihirli bir şekilde bünyesinde barındıran tek kavram spordur. Bu değerler ile yarışarak, Bu işbirliğinin engelli, engelsiz demeden aynı ay yıldız için ter döken, tüm gençlerimize yeni bir itici güç olacağına inanıyorum. Yarışmacı ruhu canlanacak” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!