Olimpik harekete inancımız sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Olimpik harekete inancımız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 00:27

Bakan Suat Kılıç, “Euro 2020 yarı final veya finali olimpiyat alternatifi olamaz” derken, Erdoğan’ın tokatlama iddialarını “Bunlar lüzumsuz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dün temel atma ve açılış programlarına katılmak üzere Amasya’nın Merzifon ilçesindeydi. İlk olarak Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı’yı makamında ziyaret eden Bakan Kılıç, bakanlığının Merzifon’a yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini tokatladığına ilişkin basına yansıyan iddialarla ilgili soru sormak isteyen bir gazetecinin sözlerini tamamlamasına izin vermeyen Bakan Kılıç, “Bunlar lüzumsuz. Amasya ve Merzifon’la, işiniz ve mesleğinizle alakalı konularda sorularınız cevap bulabilir” cevabını verdi.

‘Bir şey diyemeyiz’

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finaliyle alakalı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başvuru yapıldığını dile getiren Bakan Kılıç, “Nihayetinde değerlendirme süreci belki önümüzdeki seneyi bulacak. O nedenle bugünden bir şey söylemek için çok erken. Ama biz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve finalini olimpiyatın alternatifi olarak görmüyoruz. Olimpiyatları İstanbul’a 2020 yılına yönelik olarak kazandıramadık ama olimpik harekete yönelik inancımızı koruyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Kılıç, ziyaret sonrasında Merzifon Olimpik Yüzme Havuzu açılış programına katılmak üzere belediye binasından ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!