Olgun ciltlerin bakım ritüelleri

Yıllar geçtikçe cildin bakım ritüelleri ve beslenme kuralları da değişiyor. İşte uzmanlardan olgun ciltlere özel bakım sırları...

Haberin Devamı

Biliyor musunuz? Ciltteki kırışıklıkların yüzde 80’i UV ışınları kaynaklı! Bu yüzden güneşe asla korumasız çıkmayın. Kırışıklıkların diğer iki önemli sebebi olan sigara ve alkolden de uzak durun.
Ayrıca uykunun hem vücudun dinlenmesini sağladığını hem de cildin kendini iyileştirme gücünü artırdığını aklınızdan çıkarmayın, uyku düzeninize dikkat edin.
Sebze ve meyve ise vücudun serbest radikallerle savaşmak için ihtiyacı olan antioksidan açısından zengin, dolayısıyla cilde dost... Örneğin domates, içeriğindeki likopen sayesinde serbest radikallerin en büyük düşmanı olan sebzelerden biri.
Kırışıklık savaşçısı diğer besinse yağlı balık. Ringa ve uskumru gibi balıklar, cilt tabakasını koruyucu A vitamini açısından oldukça zengin...
Spor yapmak da sadece stres oluşumunu engellemekle kalmıyor, aynı zamanda vücudun mutluluk hormonu üretmesine yardımcı oluyor.
Özellikle menopoz döneminde yapılan pilates ve yoga, kadınların rahatlamasını sağlıyor. Bu rahatlık emin olun cildinize de yansıyor.

Haberin Devamı

Doğru cilt bakımının ipuçları

- Bakım öncesi cildin temizlenmesi önemli... Aksi halde gözenekler kapalı olduğundan kremlerin cildin alt katmanlarına nüfuz etmesi mümkün olmayacaktır.
- Doğru bir cilt bakımı, kırışıklıkların oluşmasını önemli ölçüde engeller. Günlük bakımınızda kullanacağınız kremler hem optik olarak cilt yüzeyindeki ince yaşlılık izlerini yok eder hem de cildin bakımını yapıyor.
- Masaj da cildin sağlıklı görünümünü koruması açısından önemli. Yüze çimdikler atmak, parmak uçlarıyla yumuşak bçimde masaj yapmak, ciltte lenf drenaj etkisi yaratır. Bu sayede kan dolaşımı artarken yüz kasları da çalışır.

Saçlar tatilden döndü!

Yaz aylarının tadını dolayısa çıkaranlar, dikkat! Siz mutluluk sarhoşu oldunuz belki ama saçlarınız için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Çünkü siz güneş ve denizin tadını çıkarırken onlar yerine tuzlu suyun ve güneş ışınlarının saldırısına uğradı; kırıldı, soldu, matlaştı. Şimdi onları canlandırmanın zamanı...

Saçlarınızda tam bir canlanma ve yenilenme yaratmak istiyorsanız, öncelikle saç tipinizi iyi tanımalı ve ona uygun ürünler kullanmalısınız. Saç tasarımcısı Sait Ersan, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Saçlarınız yıpranmış, kuru veya zor taranıyorsa, şampuan sonrası saç kremi uygulayın. Çünkü saç kremi saçlarınızı yumuşatır, karışmamasını ve kolayca taranmasını sağlar. Ayrıca içerdiği provitamin B5 ile saçlarınızı besler, nemlendirir ve güçlendirir. Eğer bu kremler yetersiz gelirse saç bakım maskelerinden de yararlanmanız yerinde olacaktır.”

Haberin Devamı

Yıpranmış saçlara sahipseniz...

- Saçınızı temizlemek için doğal şampuan ya da sabun kullanın.
- Saçınıza yağ sürmeyi ve bu işlemi yaparken saç derinize masaj yapmayı unutmayın.
- Saçınız için haftada en az üç kez Hindistan cevizi ya da hardal yağını maske olarak uygulayın.
- Marul ve ıspanak suyu karışımı, saçınızın uzamasını sağlayacak bir içecektir. Bu nedenle bol bol için. Havuç ve marul suyu ile karıştırılmış yonca suyu tüketebilirsiniz.
- Günlük kullanım için limon suyuyla karıştırılmış Hindistan cevizi yağını saçınıza sürebilirsiniz.

Yapın... Yapmayın...

- Gereksiz abur cuburdan, özellikle aşırı tatlı tüketiminden vazgeçin. Çünkü şeker, ciltteki protein liflerini kalınlaştırıyor. Zamanla cildin elastikiyeti azalıyor, hücre fonksiyonları ve kendini yenileme sistemi zarar görüyor.
- Güneşe aldanmayın, kış aylarında bile günlük cilt bakımının yanında mutlaka en az 15 koruma faktörlü ürün kullanın.
- Cilt güzelliği ile psikolojinin bağlantılı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Gerginlik ve öfke cildin antibakteriyel koruyucu üst tabakasını zayıflatarak akne oluşumuna yol açabiliyor. O yüzden stres tuzağına düşmeyin!
- Agresif cilt temizliğinden kaçının. Aynı zamanda hem temizleyen hem de yağ oluşumunu engelleyen ürünler tercih edin. Yüzünüzü fazla sabunlamayın. Dermatologlar temizleme sütü ya da yıkama jelleri kullanılmasını öneriyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN

Tom Ford’dan ‘Privave Blend’ serisi

Tom Ford’un unisex parfüm serisi Private Blend’in başdöndürücü notaları, kadın ve erkeği Binbir Gece Masalları’na davet ediyor. Tasarımcı, bu özel parfüm serisinde, tutkunu olduğu Akdeniz sıcaklığından Oscar Wilde’a, Londra seyahatlerinden ofisindeki bonzai ağacına kadar hayatının en ince detaylarından ilham almış. 11 farklı parfümün yer aldığı seri, siyah şişe tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Parfümler Harvey Nichols’larda satışta...

Baştan çıkarın...

24 Ore Perfect Eye Primer, Matte Eye Pencil, Hi Tech Trio Eye Shado, Atomic Red Matte Lipstick, Face Perfect Cream Blush... Deborah Milano’nun yeni kış koleksiyonu “So 70’s So Chic Fall/Winter”da 70’li yılların bohem, sıra dışı, seksi ve bir o kadar da şık şehirli görüntüsü var. Sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyon, kadınları baştan çıkarıyor.

Haberin Devamı

Adınıza özel parfüm

Parfümünüzün kendi adınızı taşımasını istemez misiniz? Artık bu mümkün! Guerlain, yeni kokusu La Petite Robe Noir’la kadınları baştan çıkarırken aynı zamanda parfümün size özel olmasını sağlıyor. Aralık ayı boyunca satın alacağınız parfümün şişesinin üzerine kendinizin ya da parfümü hediye etmek istediğiniz kişinin ismini özel makine yardımı ile yazdırabilirsiniz.
Kokunun detaylarına gelince... Bu konuda markanın parfüm kreatörü Thierry Wasser şöyle diyor: “Siyah kiraz, bergamot, siyah gül ve paçulinin mükemmel harmonisinden oluşan bu kokunun tıpkı gardıroplarımızın vazgeçilmezi siyah elbise gibi rafine, şık ve sofistike olmasına özen gösterdim.”

Yazarın Tüm Yazıları