Olayları başlatan kadın gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Olayları başlatan kadın gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 10:47

Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan maçta yaptığı el hareketleri ile olayları başlattığı tespit edilen Ayşe Demet Karabulut'un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Derbide olaylar çıktı / Süleyman Arat ve Adem Kabayel'in objektifinden

Karabulut'un, geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi'de, Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan play-off final serisi 6'ncı maçında yaşanan olayları da başlatan kişiler arasında bulunduğu da ortaya çıktı. Fenerbahçe Basketbol Takımı bu maçın ardından 5 maç ceza almıştı.

KARABULUT: BOZUK PARA ATTILAR

Fanatik bir taraftar olduğu ileri sürülen Ayşe Demet Karabulut ifadesinde, "Bana bozuk para attılar. Yüzüme geldi. Canım acıdı. Bu nedenle sinirle böyle bir hareket yaptım" dedi.

GALEYANA GELMİŞ

Şüpheliler arasında bulunan Adnan Selçuk Özcan da foto muhabiri olduğunu iddia etti. Yurt dışındaki ajanslara fotoğraf sattığını söyleyen Özcan, çıkan olaylarla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Görüntülerde sahaya inerek Fenerbahçeli oyunculara tokat attığı tespit edilen Erdim Çoşkun sorgusunu yapan polislere galeyana geldiğini anlattı.

Poliste işlemleri tamamlanan Ayşe Demet Karabulut(40), Mehmet Erdal Erselih(41), Fırat Düz(30), Bican Ümit Aşğın(18), Hakan Zat(42), Emrullah Kazak(19), Özkan Özdemir(23), Çetin Öztürk(31), Savaş Özdemir(31), Adnan Selçuk Özcan(30), Erdim Çoşkun(27) Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

FENERBAHÇE HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan Fenerbahçe'nin, maçta yaşanan olaylarla ilgili, kendi taraftarları dahil olmak üzere olaya karışanlardan şikayetçi olacağı belirtildi. Fenerbahçe'nin hukuk servisi, sahaya giren ve olaylarda aktif olarak rol oynayan kişelerle ilgili suç duyurusunda bulunacak.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 11 TARAFTAR SERBEST BIRAKILDI

Beko Basketbol Ligi'nde, dün oynanan Galatasaray Cafe Crown- Fenerbahçe Ülker arasındaki maç sırasında ve sonrasında gözaltına alınan biri kadın 11 kişi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirilen Ayşe Demet K, Mehmet Erdal E, Fırat D, Bican Ümit A, Hakan Z, Emrullah K, Özkan Ö, Çetin Ö, Savaş Ö, Adnan Selçuk Ö. ve Erdim C, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.

Savcı, ifadelerine başvurduğu biri kadın 11 kişinin serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Bu kişiler daha sonra adliyeden ayrıldı.

Haberin Devamı

REZALET BÖYLE BAŞLADI

Dün akşam oynanan Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker karşılaşmasının normal süresi 56-56 sona ermişti ki, tüm taraftarlar, "Oh be enfes bir derbi izliyoruz" demeye kalmadan olaylar patlak verdi.

Yine bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, yine olay... Daha futbol takımları arasında oynanan maçta çıkan olayların yankıları yeni yeni dinmişken...

Polat: "Bir kadının tahriği güzelim maçı çığrından çıkardı"

Kalpleri durduran derbi Aslan'ın: 74-72

Dev maçın fotoğrafları...

Olayları başlatan kadın gözaltına alındı

RENGİNİ BELLİ EDİNCE...

Fenerbahçeli yedek oyuncuların hemen arkasında oturan bir bayan... Aslında tek suçu Galatasaray'ın girmeyen atışına sevinip, rengini belli etmesiydi. Ancak tribünlerin kendisine gösterdiği tepkiye 'orta parmağıyla' karşılık verince işler iyice çığrından çıktı.

Haberin Devamı

Her şey maçın uzatmaya gitmesiyle başladı. Fenerbahçeli oyuncuların bulunuduğu beachin arkasında bir bayan taraftar, Galatasaraylı taraftarlara el işareti yapması, olayların büyümesine neden oldu. Önce sahaya yabancı maddeler yağdı, ardından da sahaya giren bir kaç taraftar Fenerbahçeli oyunculara saldırdı. Soyunma odasına giden Sarı-Lacivertli oyuncular, can güvenlikleri olmadığı için maça çıkmayacakları açıklandı.

Çevik kuvvet salona geldi

Daha sonra salonda anons yapılarak, taraftarlardan saha kenarındaki koltukları boşaltıp, tribüne çıkmaları istendi. Saha kenarındaki koltuklar boşaltılıp, çevik kuvvet ekipleri buralara yerleştirilirken, Fenerbahçe Ülkerli oyuncular yaklaşık 20 dakika sonra sahaya tekrar çıktı. Bu sırada sahada bir kez daha anons yapıldı.

Haberin Devamı

TARAFTAR KİNSEY'E VURDU, KİNSEY DE TARAFTARA... İKİ KİŞİNİN BAŞI YARILDI

Karşılaşmanın normal süresi 56-56 berabere sonuçlanıp, iki takım oyuncuları uzatma için kenara geldiği sırada, bir anda Fenerbahçe Ülker bencinin arkası karıştı.

Burada oturan biri bayan, iki kişiye Galatasaraylı taraftarlar tepki göstererek, sahaya yabancı maddeler atmaya başladı. Atılan yabancı maddelerle bir polis amiri ve Türkiye Spor Yazarlar Derneği görevlisinin başı yaralandı.

Görevliler bu iki taraftarı apar topar salondan çıkarırken, bu sefer sahaya giren iki sarı-kırmızılı taraftardan biri, Fenerbahçeli Kinsey'e vurunca, çok sinirlenen Kinsey taraftarın arkasında koşarak vurmaya çalıştı, ancak araya girenler ABD'li oyuncuyu sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada, Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic oyuncularına soyunma odasına gitmelerini söyledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe teknik heyeti ve oyuncular soyunma odasına giderken, Kinsey, yabancı madde atan bir Galatasaraylı taraftara yumruk attı.

Olaylar sırasında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın, protokol tribününde ayağa kalkarak "Atmayın" diyerek, taraftarlarını uyardığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!