Olacak da nasıl...

GEÇEN hafta Belediye maçı sonrasında, 26 yıl sonra şampiyon “olacak gibi” dedim. Olacak da, nasıl olacak?

Kentteki inanç ve heyecan, futbolcular üstündeki aşırı konsantrasyon, Trabzonspor’un futbolunu bozuyor. Eğer futbolun adaleti varsa, dün geceki maç 3-0 bitmemeliydi. 83. dakikada iki Karabük defans oyuncusu kafayla paslaşıyor ve topu kendi ağlarına yolluyor. Yücel İldiz buna yanmasın, Şenol Güneş bu galibiyete bayram yapmasın.
Forvet arkasında oynayan Jaja ve Colman’ın yokluğu, ilerideki Burak-Umut ikilisinin etkinliğini yüzde 50 azaltıyor. Şenol Güneş geçen hafta Noel kartı görüp, cezalı duruma düşen ve ülkesine giden Colman’la o işi izinsiz yapan Jaja’ya seyirci kalacak mı? Şampiyonluk yolunda bunlar önemli işler.
İlk yarı gol pozisyonu bulamayan, rakip kaleye gidemeyen, orta saha etkinliği sıfıra inmiş Trabzonspor, Emenike’nin sakatlanıp çıkmasıyla rahatladı. Ve ikinci yarıya başlarken, defans aksiyonlarında daha iyi olan Ceyhun’u çıkarıp, Yattara’yı oyuna alması doğru bir karardı. İkinci yarı Alanzinho-Selçuk ve Engin’den oluşan orta alan, hem içeriden hem kenarlardan ön tarafa etkili toplar getirmeye başladı. Bu devre sahada farklı bir Trabzonspor vardı. Yattara’nın bindirmeleri, Burak ve Umut’un topla buluştuklarında kendi kendilerine dönüşü ile Trabzonspor epeyce pozisyon buldu. Bitime 12 dakika kala kaleci Tomic, 3 dakika içinde 3 muhteşem kurtarış yaparak, maçın kaderinde etkili oldu. Diyecektik ama ceza alanı içerisinde iki Karabüklü, arka arkaya iki kafa darbesiyle topu kendi ağlarına gönderdiler. Bitime 7 dakika kala dağılan Karabük için son dakikalarda gelen iki golün hiçbir anlamı yoktu.

Bu futbolla zor

Şimdi bu futboluyla Trabzonspor’un bu puan farkına rağmen, şampiyonluk şansı Beşiktaş ve Fenerbahçe’den fazla olmayabilir. Toparlanmış ve takviye almış Fenerbahçe ile Beşiktaş, şampiyonluğu dün akşamki futbolu oynayan Trabzon’a kolay kolay bırakmaz. Artık biliniyor ki Trabzonspor özellikle evinde, kendi sahasında çok kalan, bloklar halinde kademeli oynayıp, ayağa iyi pas yapan takımlar karşısında zorlanıyor. Bordo mavili takım dün akşam şansıyla kazandı. Skor kimseyi aldatmasın. Belki Trabzonspor mutlu sona ulaşacak, belki şampiyon olacak ama nasıl? Bu futbolla çok zor.

BEĞENDiM
Yıldızı yok. Herkes zincirin bir halkası. Karabükspor’un takım oyununu beğendim.

BEĞENMEDiM
İlk yarıdaki Trabzonspor'u. Şampiyonluk bu futbolla zor gelir.

DİKKAT
Jaja ve Colman’ın şampiyonluk yolunda bu kritik maçta takımı yalnız bırakmalarına Şenol Güneş ne diyecek.
Yazarın Tüm Yazıları