Oktay ve Şekerspor!

Güncelleme Tarihi:

Oktay ve Şekerspor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 1998 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı


Şu Celal Kıbrızlı, alem adam doğrusu.. Herkesin canına okudu, sıra bana geldi.. Sezon ortasında, ‘‘kümede kalırsanız, sizi 25 kişilik kafile halinde istediğin lokantada ağırlayacağım’’ demiştim. İlk önce mekanı, lokanta yerine ‘‘gazino’’ olarak değiştirdi. Şekerspor açısından durum iyice umutsuzlaştığı sırada da, beni tongaya bastırdı.. ‘‘Ağabey, sırf futbolcu kadrom 27 kişi. Benimle birlikte, dört de teknik adam var. Buna yöneticiler dahil değil. Gel, sen bunu 25'ten 40'a çıkar’’ teklifinde bulundu. Çarptım, böldüm, baktım ki Şeker'in kurtulacağı filan yok, kabul ettim.. Adamın üç kağıtçılığı sonradan ortaya çıktı. Bursa deplasmanına gitmeden, servisi ziyaretinde bana tüyoyu verdi: ‘‘Bursa'yı yenip dönecek ve kümede de kalacağız. Merak etme, gazinocu tanıdık.. Senin adına pazarlığı ben yaparım..’’

Pazarlığı da kendi yapacakmış! Vay anasını, biz çoktan gitmişiz.. Şeker, Bursaspor'u deplasmanda 6-0 yenmekle kalmadı, tarihinin de en ağır yenilgilerinden birini tattırdı.. Oğlum Devrim -Kemal de diyebilirsiniz- sen şimdiden paraları biriktirmeye başla!

İşin esprisi bir yana, Şekerspor bu sezon beni hasta etti.. ‘‘Tarafsızım’’ palavrasına, siz siz olun inanmayın.. Trabzonspor maçlarında görevliyken, o hafta yeşil-beyazlılar önceden oynayıp kazanmışsa, Karadeniz ekibinin maçını daha bir keyifle eleştiriyorum.. Şeker yenilmişse, 20 satırlık yeri zor bela dolduruyorum.. Sevgili müdürüm Nezih Alkış'ın da 3-5 satır atmasına gerek kalmıyor!

Taraflıyım.. Çünkü Şekerspor, yıllardır kimsede görmediğim, duymadığım bir inancın takımı.. Ezilmişlerin, garibanların takımı.. Forma aşkının ne demek olduğunu bilenlerin takımı.. Cengiz Sezer adında bir başkanı var, bir kez konuşun, mutlaka ‘‘bu takıma da bu başkan yaraşır’’ dersiniz..

Geçtiğimiz günlerde, Beşiktaşlı Oktay'ın gazetelerde demecini okudum.. ‘‘Bonservisime 3 milyon dolar veren var’’ diye buyurmuş.. Herhalde, bir 3 milyon dolarcık da kendisi ister.. Etti mi 6 milyon.. Daha önce de buna benzer bir haber görmüş, ‘‘1 Nisan şakası’’ sanmıştım! Arslan Oktay.. Şu Şekerspor'un tüm kadrosunun toplamının 2 milyon dolar olduğunu biliyor musun? Ne yaptın? Tek başına kaç maçta takımını sırtladın? Az kalsın, siyah-beyazlıları Türkiye Kupası'ndan da mahrum ediyordun! Sana 6 milyon dolar veren varsa, hiç durma git.. Bizde bu yöneticiler oldukça, sen haklısın.. İşte, Şekerspor'un kümede kalmasını bundan ötürü istiyorum.. Bu deliliklere ‘‘dur’’ denilmesi için.. Amatörlüğün, profesyonelliğe bir kez bile olsa üstünlük sağladığını görmek için.. Değil 1-2 aylık, bir yıllık maaşımı bu amaç uğruna seve seve harcarım.. Ha gayret Şekerspor.. Çoğu gitti, azı kaldı.. Biraz daha dişini sık da, sezon sonunda hep birlikte doyasıya eğlenelim!






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!