Okçuların hedefinde bu kez derece var

Güncelleme Tarihi:

Okçuların hedefinde bu kez derece var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 14:58

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, bu yıl Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmeyi istediklerini bildirdi.

Topaloğlu, Antalya'da yapılan Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması'nın, bu yıl uluslararası alana taşındığını söyledi. Dünyanın birçok ülkesinde hava şartlarının okçuların çalışması için uygun olmadığını anlatan Topaloğlu, bu nedenle bazı ülkelerin takımlarının hazırlıklarını Antalya'da sürdürdüklerini kaydetti.

Topaloğlu, Uluslararası 4. Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Okçuluk Yarışması'nda oyuncuların performanslarını, eksiklerini gördüklerini, milli takım kadrosunun oluşturulması açısından iyi bir deneme süreci geçirdiklerini ifade etti.

Milli takım kadrosuna dahil edilen sporcuların Antalya'da 8 Nisan'a kadar kamp yapacaklarını bildiren Topaloğlu, “Okçuluk açısından güzel bir havaya sahip Antalya'da Akdeniz Oyunları'nın çalışmalarını yapmak istiyoruz. Ancak öncesinde uluslararası bir yarışmamız daha olacak. 55 ülkeden 500 civarında sporcuyu ağırlayacağız. 29 Ekim-6 Eylül tarihlerinde Büyükler Açıkhava Dünya Şampiyonası Antalya'da yapılacak. Uluslararası Okçuluk Federasyonu Genel Kurulu da 27 ve 28 Eylül'de Antalya'da gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Geçen yıla oranla bu yıl hem takım hem de bireysel müsabakalarda puanlarının arttığını kaydeden Topaloğlu, bir milli sporcularının Avrupa'da yapılan salon yarışlarında Avrupa ikinciliği elde ettiğini ve bunun kendilerini umutlandırdığını dile getirdi.

Türkiye'yi Akdeniz oyunları ve dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek için gayret göstereceklerini vurgulayan Topaloğlu, “Bu yıl Antalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında derece elde etmek istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!