Oğlaklar

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Yöneticisi: Satürn

Elemanı : Toprak

Karakteri : Öncü

Uğurlu rengi: Koyu yeşil, kahverengi

Uğurlu sayısı: Yedi

Uğurlu günü: Cumartesi

Uğurlu taşı: Kuvars

Anlaştığı burçlar: Boğa, Başak, Akrep, Balık

Zıt burcu: Yengeç (Zıtlaşarak anlaşır)

Anlaşamadığı burçlar: Koç, Terazi

İstekleri doğrultusunda son derece sistemli, disiplinli, düzenli ve sabırlı olan Oğlak'lar aynı zamanda son derece hırslıdır. İstediklerini elde edebilmelerini sağlayan kararlı tutumlarıyla yüksek bir iradeye sahiptirler.

Sevinçlerini ve üzüntülerini belli etmeyen Oğlak'lar, duyarsız ya da duygusuz bir izlenim yaratabilirler. Ancak, dostça bir ilgi ve sıcaklık gösteren kişilere olan tutumları çok başkadır. Onlara hemen aynı sıcaklıkla davranırlar.

Coşkulu ve taşkın hareketleri pek görülmez. (Doğum anında farklı etkiler yoksa) Ateşli sevgi gösterilerinde bulunmak, pek onlara göre değildir. Fakat, sevdikleri ve dostları için sürekli bir ısı ve ışık kaynağı olabilirler.

Engin bilgileri ve evreni en ince ayrıntılarıyla kavrama arzuları Oğlak tiplerini tipik bir öğretmen yapabilir. Öğretmen olmasalar bile çevrelerinde bulunan sevdikleri için öğrendiklerini büyük bir başarıyla iletebilir ve gerçek manada yardımcı olabilir, hatta koruyabilirler.

Doğal olarak sahip oldukları bu kavrayış ve anlatabilme yetenekleri onlara büyük bir güç verir. Bu derece yüksek potansiyelli bir güç ise, iç uyumları ve dengeleri bozulduğu zaman kendilerine geri döner.

(Sürecek)

Yazarın Tüm Yazıları