Odyakmaz: Lig temiz değildi

Güncelleme Tarihi:

Odyakmaz: Lig temiz değildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2009 15:54

Sivaspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, geçen sezon lig yarışının temiz geçmediğini söyledi.

Radyospor'da “Özgür Sancar’la Haber Özel Programı”na katılan Odyakmaz, şampiyonluğu kaçırmaktan dolayı buruk olduklarını belirtirken, ligin iddia edildiği gibi temiz olmadığını savundu.

Transfer çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren Odyakmaz, “İlk beşi zorlayacak genç bir ekip kuruyoruz. Mehmet Yıldız’ı satmayacağız” şeklinde konuştu.  

İşte, Mecnun Odyakmaz’ın A’dan Z’ye her soruya samimi şekilde cevap verdiği röportajın ayrıntıları:

MENAJERLİK SİSTEMİ DÜZGÜN İŞLEMELİ

Bazen futbolcu arkadaşlarımız, anlaşma yaparken haklarını çok iyi savunamayacaklarını düşünürek yetkisi olmayan insanlara ya da hukukçu olmayanlara yetki belgesi veriyorlar.

Siz de istediğiniz bir futbolcuysa vekalet veren kişiyle görüşmek zorunda kalıyorsunuz. Gönül ister ki menajerlik yapanlar gerekli lisansları alsınlar, yabancı dil bilsinler ve donanımlı olsunlar.  Türkiye bu konuda bir geçiş sürecinde; kısmen ideal ölçülerde çalışan menajerler var. Böyle menajerlerin sayısının artması gerekiyor.

“BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİSPOR’A HELAL OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçı bizim için dönüm noktasıydı. Helal olsun, çok iyi top oynadılar ve kazandılar. Bizim de şanssızlıklarımız vardı. Ondan sonraki haftalarda sergilediğimiz mücadele, Beşiktaş’a kaptırdığımız avantajı geri almaya yetmedi. Geçen iki sezon bizim için çok büyük tecrübe oldu. Önümüzdeki sezonlarda şampiyonluğa uygun bir atmosfer olur ise bu iki sezonun tecrübesi işimize çok yarayacak.

“ŞAMPİYONLUK YARIŞI TEMİZ OLMADI”

Süper Lig’de bir anadolu takımının şampiyon olabilmesi çok zor. Hem Beşiktaş’ın hem de kendi maçımızı izledikten sonra bu kanıya kapıldım. Ama bu sene başarabilirdik. Kendi hatalarımız vardı. Hep temiz bir lig olduğu söylendi, belki geçen sezonlara göre daha temiz bir lig olabilir, ama tam anlamıyla temiz bir lig olduğunu söyleyemem. Pek çok şey yaşandı ve maalesef şampiyonluğu kaybettik. Ama sadece bu sebeblere dayanarak şampiyonluğu kaybettiğimizi söylemek doğru olmaz. Biz de gerektiği gibi davranamadık demek ki... Hem biz de hem de takımımızda hatalar vardı.  Kendimizi hatasız kabul etmiyorum. Fakat altını çiziyorum temiz bir sezon olmadı.  Geçen sezonlara oranla biraz daha temiz gözükebelir, ama asla tam anlamıyla temiz değil. Bir takım olaylara şahit olduk.

“BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ”

15-16 hafta lider götürdükten sonra ikinciliğe inmek biz de bir hayal kırıklığı yarattı . Lig sonunda buruk bir sevinç yaşadık. Bursaspor gibi ligin ikinci yarısında çıkşı yakalamış olsaydık ve bu şekilde ikinci olsaydık. Herhalde dünyanın en mutlu takımı biz olacaktık, ama 16 hafta lider kalıp, sonra ikincilige düşmek bizi gerçekten çok üzdü.  Sezon başında ikinci bitireceksiniz deselerdi hemen imzamı atabilirdim. Ama şimdi buruk bir sevinç yaşadığımızı söylemeliyim.

“BU SEZON HEDEFİMİZ İLK BEŞ”

Önümüzdeki sezon hedefi için zirveyi zorlayacağız demek daha doğru olur. Çünkü geçen sezon sıralamada altta kalan takımlar transfer için büyük paralar harcıyorlar.  Geçen sezon yaşadıkları sıkıntıları bir daha yaşamak istemiyorlar. Dolayısıyla ligin üstünde kıran kırana bir mücadele yaşanacak. Bütçelerle doğru orantılı olarak düşünürseniz, yarışın içerisinde olmak bile Sivasspor için başarı olacaktır.

Biz takımımızı gençleştirme yönünde atılım yapıyoruz.  Önümüzdeki yılların altyapısını hazırlamak adına bu çalışmayı yapıyoruz. Gelecek yıllarda yine üst sıralara oynayacak bir takım kurmak istiyoruz. Ama önümüzdeki sezon fırsat yakalarsak yine şampiyonluğu kovalayacağız. Ama şu anda bizim için gerçekçi hedef ilk beş...

“BİLİCA TRANSFERİ İYİ BİR HAMLE OLDU”

 Bilica’yı 2 buçuk milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’ye verdik. Aslında yurtdışından da teklifler alıyordu. Ama yurtdışındaki takımlardan istediğimiz ölçüde bonservis bedeli alamıyordu. Bilica karşılığında Yasin Çakmak gibi yetenekli ve genç bir futbolcuyu kadromuza dahil ettik. Yasin bana göre önümüzdeki sezon milli takımın değişmez stoperi olacak. Bilica’nın açığını dolduracak. Erman Kılıç’ı Elazığspor’dayken almayı istemiştik. Ama o dönemde mali yapımız buna elvermedi. Şimdi takas yoluyla Erman’ı kadromuza kattık. Erman karşılığında Herve Tum ve Kanfori Silla’yla bir miktar parayı Belediyespor’a verdik. Dolayısıyla gençleştirme hedeflerimiz doğrultusunda bir transfer yapmış olduk.

 MEHMET YILDIZ’I HİÇ KİMSEYE VERMEYEĞİZ

Mehmet Yıldız’ı önümüzdeki yıl kadromuzda tutmayı istiyoruz.  Cazip bir teklif gelir ise çok zorlanacağız ama bilmiyorum. Pazartesi günü yeni sezon hazırlıklarına başlıyoruz. 28 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynayacağız. Bu nedenle Sezer ve Hayrettin’i de gelen tekliflere rağmen kadromuzda tutmak istiyoruz. Pek futbolcu kaybetmek istemiyoruz.

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için gerekli mücadeleyi göstereceğiz. Bunu başaramazsak iyi futboluyla Avrupa’nın taktirdirini kazanan bir takım olmayı amaçlıyoruz.

Gruplara kalamazsak UEFA Play-offunda başarılı olup Avrupa Ligi’nde mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Dolayısıyla Avrupa’da bu yıl tanıtım yılımız olacak. Herkeisin dikkatini çekeceğiz.

TARAFTAR DESTEĞİ AZALMAZ

Yeryüzünde 5 milyon Sivaslı var. Bunların sadece 700 bini Sivas’ta yaşıyor.  Yurtdışında yaşan Sivaslıların yazın şehre geleceklerin düşündüğümüzde 4 Eylül Stadı’nın eleme maçlarında da tamamen dolacağını söyleyebiliriz.

 4 EYLÜL STADI GRUP MAÇLARI İÇİN YETERLİ

4 Eylü Stadı, Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarının oynanabileceği niteliktedir. Tribünlerin standardını yükseltiyoruz. Kapalı tribünün açık olan üçte ikilik bölümünü kapatıyoruz. Alttan ısıtma sistemi çalışmaları devam ediyor. Yeni çimler döşeniyor. 7-8 günlük bir sürecin ardından maç oynanabilecek düzeye gelecek. Sampiyonlar Ligi için gereken sponsor odasının inşaası devam ediyor. Stadımız grup maçları için yeterli hale geliyor. Çeyrek final ve yarı final için yeterli değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!