O şimdi "Asker" değil

Güncelleme Tarihi:

O şimdi Asker değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2004 13:03

Fenerbahçe formasıyla gol krallığı yaşayan ve attığı gollerden sonra verdiği asker selamıyla hafızalarda kalan ”Asker” lakaplı Bülent Uygun, şimdilerde toprak sahalarda top koşturuyor.

Haberin Devamı

Sivas’ta 35 yaşüstü Olgunlar Ligi’nde mücadele eden eski milli oyuncu, bu kez tozlu toprak sahada top koşturuyor. Uygun, “İstemediğim halde futboldan erken koptum. Ancak burada insanlarla birşeyler paylaşmak için oynuyorum. Bu da çok güzel” dedi.

Kocaelispor’dan 1990’lı yıllarda Fenerbahçe’ye transfer olan ve attığı gollerden sonra verdiği asker selamı nedeni ile “Asker Bülent” olarak adlandırılan Bülent Uygun, Sivas’ta 35 yaş üstü Olgunlar Ligi’nde mücaadele ediyor.

Toprak sahada oynanan maçlarda, toz bulutları arasında mücadele eden Uygun, halinden memnun. 1994 yılında Fenerbahçe forması ile 23 gol atarak Türkiye gol kralı olan eski milli futbolcu, Sivasspor Menajeri olarak görev yaptığı Sivas’ta, Olgunlar Ligi’nde yer alıyor. Kızılırmak 58 takımının kaptanlığını yapan 34 yaşındaki Uygun, eski formundan uzak olsa da sergilediği estetik hareketlerle seyircilerden alkış alıyor. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra ayağı kırılan ve şanssız bir dönem geçirdikten sonra son olarak Sivasspor forması giyip, futbola veda eden Bülent Uygun, “Beni Fenerbançe’den Ali Şen kopardı. Ardından ise üst üste şanssızlıklar yaşadım ve çok sevdiğim futbola erken veda etmek zorunda kaldım. Futbolun aslında yaşı yok. Oynamak kadar izlemek de zevk veriyor. 14 sene profesyonel olarak futbol oynadıktan sonra istemediğim nedenlerle bıraktım. Her ne olursa olsun, Olgunlar Ligi’nde insanlarla birşeyler paylaşmak güzel. İnsanlarla kaynaşmak adına zevk alarak oynuyorum” dedi. Uygun’u karşılaşmalarda kızı Almina Tude de yalnız bırakmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!