Nürburgring rahat bir nefes aldı

Güncelleme Tarihi:

Nürburgring rahat bir nefes aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 17:24

Yaşadığı finansal sıkıntılar dolayısıyla gelecek yıl Almanya Grand Prix'ye ev sahipliği yapıp yapmayacağı belirsiz olan Nürburgring, yerel hükümetin mali yardımı onaylamasıyla rahat bir nefes almış oldu.

Haberin Devamı

turkiyef1.com'un haberine göre, Rhineland-Palatinate eyalet meclisi, iflasın eşiğine gelen pistin iyileştirilmesi ve borçların ödenmesi için 254 milyon euroluk yardımın yapılmasına onay verdi.

Dev yardıma rağmen Nürburgring'in durumunu tümüyle düzeltemeyeceği, bununla birlikte yerel hükümetin bu müdahalesinin pist yönetimi üzerindeki baskıyı kaldırdığı ifade edildi.

Nürburgring pisti Genel Müdürü Jorg Linder daha önce Frankfurter Allgemeine Zeitung'de yayınlanan açıklamasında, "Formula 1'in gelecek yıl Nurburgring'e geleceği konusunda oldukça iyimserim" ifadesini kullanmıştı.

F1 patronu Bernie Ecclestone, geçtiğimiz haftaki açıklamasında, Nürburgring'in problemlerini çözememesi halinde, Almanya GP'nin gelecek yıl Hockenheim'a gideceği uyarısında bulunmuş, ancak yarışın Nürburgring'de kalmasını istediğini ve bu yönde çaba sarfedeceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!