Niye transfer yok

BEŞİKTAŞ’ın kadrosuna bakıyorum ve şaşırıyorum. Kadrodaki oyuncuların büyük çoğunluğunun beklenenin altında oynadığı yetmiyormuş gibi yönetimin Galatasaray’ın transfer şovu yaptığı devre arasında değişime hiç ihtiyacı yokmuş gibi davranması garipti.

Eğer Beşiktaş bu kadro ve oyunla bu rakiplerin olduğu ligde şampiyon olursa Mustafa Hoca’dan özür diler, ondan sonra da, “Gelecek yıllarda neler olacak?” diye hocama sorarım.

Mustafa Hoca sorumlu

Oyuncuların istenilen düzeyde olamaması direkt Mustafa Hoca’yı ilgilendiriyor. Hocanın büyük tecrübesine rağmen etkili olamaması, üstüne devre arasının boş geçilmesi Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki durumunu iyice zora sokuyor.
Beşiktaş ilk yarıdaki Galatasaray maçından sonra daha çok gol yememeyi düşünen bir takım oldu. O dönemden sonra seri galibiyetler aldı. Az gol yiyen bir takım olmak iyi ama az atmak şampiyon olmak isteyen bir takım için problem. Beşiktaş bu anlayış değişikliğinden sonra belki kazandı ama oyunu zevk veren bir takım olmadı.

Mustafa Hoca değişti

ENTERESAN olan; risk almayı hayatı boyunca seven ve ofansif oyundan taviz vermeyen Mustafa Hoca’nın kendi doğrularının tersine hareket etmeye başlaması. Siz hiç Beşiktaş’ı top rakipteyken ya da rakip alanda baskı yaparken gördünüz mü? Hep karşılayan ve kontra oyunu düşünen bir anlayış var.
Antalyaspor sahada kazanmak için daha fazla çırpınan taraftı. Fakat iş savunmaya gelince daha aktif olan Beşiktaş, Antalyaspor’a umut verdi ama pozisyon vermedi. Beşiktaş’ın defansından düzgün çıkamaması, orta sahada pas alışverişinin iyi olmayışı, ofansif olarak iyi işler yapamaması ve ileride çoğalamaması hep bu değişen düşüncenin sonuçları. Mustafa Hoca istese bütün bunları değiştirir.

Olmayan penaltı...

ÖNCESİNDE faul olan ve olmayan penaltı sonrası gelen golden sonra
Antalyaspor daha fazla risk aldı ve maç tempo ve pozisyon kazandı. Mustafa Hoca’nın golü bulur bulmaz hemen orta sahasını güçlendirmek için Necip’i, daha hızlı kontra yapmak için de Holosko’yu alması ile istediği şekle dönen oyuna rağmen sonuç düşündüğü gibi olmadı.
Beşiktaş’ın Antalyaspor karşısındaki oyunu bu sene alışıldık bir durum. Benzer oyunları ve sonuçları çok almış olması artık garipsenmemeli ama ilerisi için de Beşiktaş’ın yarışta ne kadar olacağı sorusuna olumsuz bakmamıza sebep oluyor. Aslında klasik bir soruyu her şeyi bilen Mustafa Hocam’a soralım; ne olacak bu Beşiktaş’ın hali?
Yazarın Tüm Yazıları