Nemrut-GAP'a tren sefası

Güncelleme Tarihi:

Nemrut-GAPa tren sefası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Enis Umuler'in geçmiş bayramını kutluyor ve ellerine sağlık diyorum. Bayramın ilk gün ekindeki ‘‘Tren gelir, hoş gelir’’ yazısını görünce bir sevindim, bir heyecanlandım ki sormayın. Zaten İstanbul'dan firar menzilindeydim, fena halde etkilendim. Gerçi bayramlarda kentimizin ıssızlığını, sakinliğini, dinginliğini seviyorum, ama alıp başımı gitme esintileri sık sık fırtınaya dönüşüyor, dayanılmaz oluyor. İşte öyle zamanlarda bir tren yolculuğu kadar tazeleyici, eğlenceli, sürprizli bir serüven olmadığını anımsıyorum.

Şubat 1994'tü. Kapadokya'ya gitmiştik oğlum Ekin'le. TCDD sayesinde harikulade bir sömestr tatili geçirmiştik. Tertemiz vagonlar, Gar Lokantası'nda mum ışığında akşam yemekleri, her isteğimize yardımcı olan görevliler, hatta, hatta kağıt terliklerimize kadar düşünmüşlerdi. Ürgüp'ün bol oksijenli havasına, çok hafif kar serpiştirilmiş peri bacalarına çarpılmıştım. Çevre turları, mağara keşifleri, konaklama, akşam sefaları hepsi, hepsi TCDD'ye aitti. Bozkırlar film şeridi gibi geçiyor, kentler aşılıyor, trenin sesi, ahengi dertleri savuruyordu. Beş günlük Kapadokya turu pek iyi gelmişti tükenen canıma, yorulan gönlüme. Esaslı kuru yemişler ve Avanos hatırası çanak, çömlekle dönmüştük İstanbul'a.

TCDD'nin artık gelenekselleşen turları sürüyor. Çok yakında sizleri yine kaçırıyor. Tarih 8-13 Mayıs ve 12-17 Haziran. Turizmin son gözdesi Nemrut/GAP'a götürüyor.

Turla ilgili ayrıntılar pek davetkar. Haydarpaşa, Eskişehir, Ankara'dan sonra Gölbaşı'na varış. Otobüsle Adıyaman, sonra Kahta, sonra ver elini Nemrut. Karakuş tepesi, Cendere köprüsü, Eski Kahta kalesi, Arsemia gezisi, Nemrut'ta günbatımını izleme, Atatürk Barajı, Urfa Tüneli, Harran, Balıklı Göl, Dergah, Bedesten gezisinden sonra Gaziantep ve İstanbul'a dönüş.

Rezervasyon için son başvuru tarihi ilk tur için 15 Nisan, ikinci tur için 20 Mayıs. Tek ya da çift yatak, Ankara ya da İstanbul'dan katılıma göre ücretler değişiyor.

İtiraf ediyorum ki TCDD sevgisi bir gönül bağı, aile mirası... Bir tren kazasında yaşamını yitiren büyükbabam Ali Rıza Ören ve son nefesine kadar yataklı vagonlarda hizmet veren eniştem Hayrettin Oranlı'nın hatırası Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nı yaşamımda daha özel kılıyor. Mutlu çocukluğumu çağrıştıran trenlerimizi seviyorum, TCDD ile gurur duyuyorum. En yakın zamanda bir tren sefasına katılmaya, TCDD'nin her zaman daha iyiyi sunma çabalarına destek vermeye çağırıyorum sizleri... Ne dersiniz?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!