Ne yazık ki haklı çıktık

Güncelleme Tarihi:

Ne yazık ki haklı çıktık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2011 00:00

Biz parmağımızı kesmekten çekinirsek dışarıdan gelip kolumuzu keserler dedik, kestiler.F.Bahçe’siz bir lig bize de heyecan vermez. Tüm kulüpler bundan büyük zarar görür.

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, dün Radikal gazetesinde yer alan röportajında, “G.Saray Başkanı büyük yanlış yaptı. Bizim temiz olduğumuz ne malum. 8-0’lık maçımız var. Fiat otomobil dağıtıldığı söylendi” ifadelerini kullanan kulüp divan kurulu üyesi Hayri Kozak’a yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Şike soruşturması sürecindeki tutumunun yanlış yorumlandığını belirten Aysal, önemli iddialarda bulunduğu açıklamada şunları söyledi:

Biz fırsatçılık yapmıyoruz

Galatasaray olarak ilk günden beri TFF’nin alacağı kararları hiçbir surette etkilemeye çalışmadık. Tüm endişelerimiz ve uyarılarımız, karar almamanın çok kötü sonuçlara gebe olduğuna dikkati çekmekten ibaretti. TFF’ye “karar alın, alacağınız kararı destekleyeceğiz” sözünü biz verdik. Rekabet, fırsatçılık, çıkar sağlamak aklımızın ucundan bile geçmedi.

Uyardık. İnsiyatifi elimizden aldılar

TFF’nin, “Ligleri ertelemiyoruz, iddianameler elimize geçinceye kadar bir karar almayacağız” ve ardından etik kurulunun incelemesinden sonra “yeterince ikna olamadık” tavrına, Türk futbolunu daha büyük tehlikelere sürükleyebileceği için karşı çıktık. Ve ne yazık ki, haklı çıktık. Biz parmağımızı kesmekten çekinirsek dışarıdan gelip kolumuzu keserler dedik, kestiler. Daha da kötüsü, kendimizi yönetemez duruma düşeriz, inisiyatif elimizden alınır dedik, aldılar.

Şikede uluslararası bağlantı var

Ne yazık ki süreç bitmedi, yeni başlıyor. 19 Temmuz’da FIFA Güvenlik Kurulu Başkanı Chris Eaton bir demeç verdi ve “Türkiye’deki şike olaylarının uluslararası bağlantıları olduğuna ilişkin elimizde deliller var” dedi. Bu derhal FIFA yetkilileriyle görüşüp, gerekenleri yapmamız için büyük bir uyarı. F.Bahçe’siz bir lig bize de heyecan vermez. Yayıncı kuruluş ve dolayısıyla biz de dahil tüm kulüplerimizi maddi zarara uğratır.

Belgesi olan varsa, ortaya çıksın

Sayın Hayri Kozak Galatasaray’ın da bir zamanlar şike olayına karışmış olabileceğini ima etmiş. Doğrusu işlerimin yoğunluğu nedeniyle ve henüz o tarihlerde kulüp üyesi olmadığım için gelişmeleri yakından takip etmemiştim. Ama bu konuda bilgisi ya da belgesi olan varsa hemen ortaya çıksın diyebilecek kadar kendimize karşı da dürüst olduğumu belirtmek isterim. Ben, böyle bir anlayışın liderliğini yapmak için oylarınızı istedim. Yanlış bir intiba verdiysem kusura bakmayın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!