Ne yaptın be kardeşim

Güncelleme Tarihi:

Ne yaptın be kardeşim
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 00:00

Yunanistan ve Norveç maçlarında oynatmayı planladığı genç yıldızın sakatlığına çok üzülen Milli Takımlar Teknik Direktörü, Konyaspor kalecisine şöyle dedi: "Bir çuval inciri berbat ettin."

G.SARAY’ın Konyaspor ile oynadığı maçta kaleci Özden ile çarpışarak sakatlanan Arda’nın yaşadığı bu şanssızlığa en çok üzülen kişi Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim oldu. A Milli Takım’ın Yunanistan ve Norveç ile oynayacağı kritik karşılaşmalarda oynatmayı düşündüğü genç yıldızın sakatlanmasıyla planları alt üst olan Terim, hemen telefona sarılarak Özden’i aradı. Kendisi de sakatlanan Özden’e önce ’geçmiş olsun’ dileklerini ileten Terim, ardından şu sitem dolu konuşmayı yaptı: "Güzel kardeşim, iki tane birbirinden önemli milli maç arefesinde Arda gibi bir futbolcuya böyle müdahale edilir mi? İnsan biraz dikkatli olur. Yazık. Bir çuval inciri berbat ettin."

Kampa çağırdı

Fatih Terim
daha sonra Arda’ya telefon açarak, oynamayacak olmasına rağmen A Milli Takım’ın kampına çağırdı. Tecrübeli teknik adam, sakatlığına rağmen bu oyuncuyu kampa davet etmesinin gerekçelerini şöyle açıkladı:

"Arda’nın en büyük isteği Yunanistan ve Norveç maçlarında forma giymekti. Fakat talihsiz bir sakatlık onu geçici bir süre için sahalardan uzak bıraktı. Ayağındaki sakatlığın ciddi olduğunu biliyorum ama Arda acılara dayanır. Onun şu an ihtiyacı olan tek şey moral. Onu aramıza alıp, milli takım havasından uzak kalmamasını sağlayacağız. Zaten Arda, bizim kamplarımızın neşe kaynağıydı. Yapacağı taklitlerle hem kendini hem bizi neşelendirir."

Koltuk değneğiyle

Fatih Terim
’in daveti üzerine milli takımın dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmana gelen Arda, Yunanistan ve Norveç maçlarında oynayamayacağı için çok üzgün olduğunu söyledi. Koltuk değneğiyle dolaşan genç futbolcu, "Bu maçlarda oynamayı çok istiyordum. Maalesef bazen insanların çok istediği şeyler olmuyor. Milli takıma çağrılmak büyük bir onur ve gurur, ama nasip kısmet böyleymiş. Allah bir daha böyle durumları bana yaşatmasın diye dua ediyorum" dedi.

6 hafta yok

Arda,
koltuk değneğini doktorların tedbir amaçlı verdiğini kaydederek, "Yoksa iyiyim. Çok şükür ki ucuz atlattık diye düşünüyorum. Ayağımın birkaç yerinde problem var. Doktorlar hepsinin 6 haftada geçeceğini söylüyor. Sadece biraz ağrı sızı oluyor, onun dışında çok iyiyim. Tedavi olup en kısa zamanda sahalara dönmeye çalışacağım" diye konuştu.

Genç futbolcu milli takımın Yunanistan ve Norveç maçlarından 4 puan alınmasını çok iyi olacağını kaydetti. Grupta çok önemli iki maç yapacaklarını ifade eden genç futbolcu, şunları söyledi: "İki maçta 4 puan da çok iyi olur diye düşünüyorum, ama Fatih hocanın başında olduğu bir takım iki maçı da kazanmak için oynayacaktır. İkisini de kazanacağımıza inanıyorum. Takımın o gücü var. İnşallah iki maçı kazanırız ve büyük bir avantaj kazanırız. Takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben yokum, ama dualarım onlarla olacak."

Allah korudu

Bu arada Arda’nın tedavisini yapan Galatasaray Kulübü Doktoru Murat Çevik, yıldız oyuncunun daha büyük bir sakatlıktan şans eseri kurtulduğunu söyledi. Dr. Çevik, "Arda’yı Allah korudu. Sağ ayak bileğindeki ve baldırındaki ödemleri iğneyle alıp boşalttık. Eğer tıp bu kadar gelişmemiş olsaydı, Arda en az 6 ay sahalardan uzak kalacaktı" dedi. Öte yandan Mondragon’un 4 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!