Ne gereği vardı

RİJKAARD yönetim sayesinde çok alternatifli ve derin bir kadroya sahip. A.Gücü karşısına çıkan 11’de devamlı oynayan sadece Mustafa Sarp ve Servet vardı.

Bu geniş kadro sayesinde Rijkaard rotasyonu çok rahat yapıyor. Çoğu az oynayan oyuncular olmasına rağmen bu kadro yine de birçok Anadolu takımının kadrosundan daha iyi.
G.Saray için kazanılması gereken bir maç değildi ama A.Gücü de kazanmak için bir şeyler yapmadı. Amaçsız bir maç görüntüsü içinde oynanan oyunun ilk yarısında ceza sahasına girmek yasak gibiydi. Ligimizin değerinin 321 milyon dolar olmadığının bir örneğiydi Ankara’daki maç.
Kalitesi yoktu
G.Saray galibiyete ihtiyacı yok diye, A.Gücü de yenilirim korkusundan risk almayınca zevksiz ve aynı zamanda gereksiz hissi uyandıran bir maç seyrettik. Oysa kaliteli liglere bakın. Oynanan bütün maçlarda iki takım birbirini yenmek için oynar ve tempolu, heyecanlı maçlar olur. Biz bırakın o kaliteye çıkmayı o düşüncede bile değiliz.
Zemin kötü, takımların düşüncesi kötü olunca sahada vasat seviyesine çıkan bir oyuncu bile olmadı. G.Saray’ın belki gaibiyete ihtiyacı yok ama bazı oyuncuların iyi oynamaya ve verilen şansın farkına varmalarına ihtiyacı var. Golsüz, pozisyonsuz ve zevksiz maç takımların istediği gibi bitti. Ya izleyenler için...
Yazarın Tüm Yazıları