Nainggolan hayatını vücuduna dövmeyle kazıdı

Güncelleme Tarihi:

Nainggolan hayatını vücuduna dövmeyle kazıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 16:15

Roma’da forma giyen Belçikalı futbolcu Radja Nainggolan, dramatik hayat öyküsüyle oldukça farklı bir portreye sahip. Belçikkalı oyuncu hayat hikayesini tüm bedenine kazıdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl imza attığı Roma’da kısa sürede taraftarların sevgisini kazanan Mohawk saçlı Nainggolan, “Il Ninja” olarak anılmaya başlandı. Ancak onu çok özel kılan ise yaşadığı hayat ve bedenine kazdığı öyküsü.
Belçika’nın Antwerp kentinde doğan Nainggolan, babası Marianus’un rahip olmak için Endonezya’ya dönüp Batak Protestan Kilisesi’ne katılmasıyla birlikte çok zor bir yolculuğa yelken açmak zorunda kaldı. İkiz kardeşi ve annesiyle beraber sefalet içinde büyüyen Nainggolan, Germinal Beerschot’ta başladığı futbol hayatına İsviçreli menajer Alessandro Beltrami’nin kendisini keşfetmesiyle İtalya’da devam etti.

Nainggolan hayatını vücuduna dövmeyle kazıdı


İtalya hayatını değiştirdi

Piacenza’ya transfer olan Radja Nainggolan, Cagliari macerasının ardından geçtiğimiz yıl Roma’ya adım attı. Kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Nainggolan, 2010 yılından bu yana Serie A’da topa en fazla müdahale yapan oyuncu unvanının da sahibi durumunda. Oyunun her iki yönünde de oldukça başarılı olan Belçikalı yıldız, isabetli pas konusunda da İtalya’da sürekli ilk 10 içinde yer alıyor. De Rossi’nin olmadığı zamanlarda liderliği ele almayı başaran Nainggolan, futbol olarak Mascherano’ya benzetilse de kendisine İtalyanların efsane futbolcusu Gennaro Gattuso’yu örnek alıyor.

Nainggolan hayatını vücuduna dövmeyle kazıdı


25 dövmesi var…
Büyük bir aşk duyduğu annesini 2010 yılında kaybeden Radja Nainggolan, onu sonsuza dek yaşatmak için sırtına iki büyük melek kanadı dövmesi yaptırdı. Futbolcu, kanatların altına ailenin sembolü dediği annesinin doğum ve ölüm tarihlerini yazdırdı. Kendiyle en çok pes etmediği için gurur duyduğunu her zaman söyleyen futbolcunun vücudunda yaklaşık 25 dövmesi bulunuyor. Radja Nainggolan vücudundaki dövmelerin hikâyesini ise şu sözlerle anlatıyor;

“Bedenim benim için konuşuyor. Annemin doğum ve ölüm tarihleri iki melek kanadında birleşti. Bu benim için en önemli dövmelerin başında geliyor. Annem ailemizin sembolüydü. Bize bir arada tuttu. O öldüğünde, ailem de dağıldı. Gemi dövmem yaşam yolculuğumu temsil ediyor. Jaguar ise benim gibi bir savaşçıyı”

Haberin Devamı

Bu arada Roma'da bu sezon oynadığı fuıtbolla Avrupa'nnın dev kulüplerinin transfer listesine giren Nainggolan için Borrusia Dortmund'un 20 milyon Euro teklif edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!