Mustafa Denizli olmak...

F.BAHÇE, G.Saray’ı 4-0 yendi ve liderliği yeniden ele geçirdi. Tüm Türkiye, merakla beklenen derbinin sonucunu cumartesi akşamı saatler 21.00’i gösterirken öğrenebildi.

Ama biz şanslıydık. Bu derbiyi maçtan 3 gün önce izledik. Ve sonucunu 3 gün önce öğrendik. Nasıl mı, anlatalım;

Altan Tanrıkulu ile birlikte çarşamba günü Ulus Parkı’nda Mustafa Denizli ile derbi maçı konuştuk. F.Bahçe ve G.Saray’da görev yapan Türk futbolunun efsane ismi, dev derbiyi Hürriyet için yorumlayacaktı.

Tüm Türkiye’nin merak ettiği soruyu yönelttik;

- Hocam kim kazanacak?

Bu soruya yanıt verebilecek belki de tek isimdi Mustafa Denizli. İki takımın da hangi bölgelerde zaaflar yaşadığını, hangi bölgelerde birbirlerine karşı üstünlük sağladıklarını birer birer anlattı.

Mükemmel bir teknik analiz yaptı. F.Bahçe’yi daha şanslı görüyordu. G.Saray’ın kazanmak için risk alması gerektiğinin altını çiziyordu.

Teknik analizlerden sonra kendisinden rica ettik; "Siz her maçı önce kafanızda oynarsınız. Bizim için bu maçı oynar mısınız?"

Mustafa Hoca gülümsedi, "Oynadım" dedi.

Mustafa Denizli, F.Bahçe ve G.Saray’la ilgili konuşmalarında o kadar hassastı ki.. Ne beyninden, ne aklından hiçbir tarafa farklı bir yaklaşımda bulunmadı. Bunu da büyük bir dikkatle izledik. Sadece düşündüklerini ve hissettiklerini söylemeye çalıştı. Ne F.Bahçe’yi, ne de G.Saray’ı kırmamaya özen gösterdi.

Ve sonucu açıkladı ama o gün açıkladığı sonucun yazılmasını istemedi. Haklıydı, çünkü iki takım da stres içindeydi. İfadeleri yanlış anlaşılabilir, farklı yorumlanabilirdi.

Mustafa Denizli
’nin o gün yazılmasını istemediği maç sonucunu bugün kendisinin de izniyle yazıyorum;

DENİZLİ: G.Saray son oynadığı 4-5 maçtaki performansı bu maçta tekrarlarsa, F.Bahçe rahat kazanır.

TANRIKULU: Yani yüzde 51 F.Bahçe mi hocam?

DENİZLİ: Yüzde 51 F.Bahçe ama G.Saray son 4 maçta oynadığı gibi oynarsa o 6-0’lık maç gibi olabilir. Hatta daha fazlası da olur.

F.Bahçe, G.Saray’ı 4 golle yendi. Bir o kadar da kaçırdı. Mustafa Hoca’nın söyledikleri, derbi maçta birer birer gerçekleşti.
Yazarın Tüm Yazıları

DİĞER YAZARLARIMIZ

TÜM YAZARLARIMIZ