Muslera’nın gecesi

Güncelleme Tarihi:

Muslera’nın gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 01:03

Kariyerindeki ilk golüne imza atan Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, 16 maçta gol yemeyip G.Saray’ın tarihine geçti.

Haberin Devamı

MANİSASPOR karşısında penaltıdan Galatasaray’ın üçüncü golüne imza atan Fernando Muslera, kariyerindeki ilk golünü kaydetti. Başarılı file bekçisi, bununla da yetinmedi. Takımının siyah beyazlı rakibi karşısında 90 dakikayı gol yemeden sonlandıran Muslera, Galatasaray tarihine geçti.

Son 13 yılın en iyisi

Sarı kırmızılı eldiven, 34 haftanın 33’ünde forma giyip, 16 karşılaşmayı gol yemeden tamamladı. Böylece son 13 sezonda Galatasaray adına gol yemeden en çok maç bitiren kaleci oldu. Cimbom’da 1999-2000 sezonunda Taffarel, 2004-05’te ise Mondragon 15 maçı kalesinde gol görmeden bitirmişti.

En son Simoviç atmıştı

Muslera’nın attığı penaltı golüyle, Galatasaray’da tüm yabancı oyuncular gol bulmuş oldu. Öte yandan Uruguaylı file bekçisi, 1988-89 sezonunda gol atan Zoran Simoviç’ten sonra, ağları havalandırmayı başaran ilk kaleci olmayı başardı.

Haberin Devamı

Kariyerimin ilk golü

83. dakikada penaltıdan fileleri havalandıran G.Saray’ın Uruguaylı kalecisi Muslera, “Bu kariyerimdeki ilk golümdü” dedi. Fatih Terim’in talimatıyla atışı kullanmaya gittiğini söyleyen Muslera, “Hocamızın verdiği bir karar. Kariyerimde ilk kez başıma geldi” dedi.

İçimde ukde kalmıştı

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, “Her takım ve hocaya saygımız sonsuz. Ama 2000 yılında Ali Sami Yen’de Taffarel’e de aynı durum olmuştu. Ona izin vermemiştik, bu da içimde ukde kalmıştı. Takımda gol atmayan oyuncu kalmaması için penaltıyı Muslera’ya attırdık” dedi.

iKi GÖRÜŞ

Futbol esprisi- Kanat ATKAYA
Türk futbolu adına bu kadar tartışmalı bir sezonda herhalde polemiğe doyamadık ki, başarılı bir oyuncunun ödüllendirilmesini de tartışmak istiyoruz. Muslera’nın bu penaltıyı kullanması, bir futbol esprisidir. Bu espriyi kaldıramayan, kendi düşünsün.

Pozitif bir hamle- Altan TANRIKULU

Futbol, eğlence sektörünün en büyük gözdesi artık... Gönül ister ki, Türkiye’de frikikten gol atan kaleciler olsun. Bence çok pozitif ve doğru bir hamle... Zaten Muslera da, ligin sonunda ve skoru belli olan bir karşılaşmada bu atışı kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!