Muratpaşa Zajecar'a boyun eğdi

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa Zajecara boyun eğdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 10:35

Hentbol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turu son maçında Muratpaşa Belediyesi, Sırbistan Karadağ'ın RK Zajecar takımına 35-28 yenildi.

Romanya'daki karşılaşmanın ilk yarısını 13-8 geride tamamlayan Muratpaşa Belediyesi, karşılaşmanın sonlarına doğru etkili bir oyun sergilese de aradaki farkı kapatamadı ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turu son maçında RK Zajecar'a yenildi.

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine açıklamada, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçlarında istedikleri, arzuladıkları neticeleri alamadıklarını belirterek, Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'nın bundan sonra yoluna Kupa Galipleri Kupası'nda devam edeceğini söyledi.

Kupa Galipleri Kupası'nda Hırvatistan'ın Lokomotiv Zagrep takımıyla eşleştiklerini kaydeden Ünsal, büyük olasılıkla 14 Ekim tarihinde ilk maçın Antalya'da oynanacağını ve rövanşın ise 21 Ekim'de Hırvatistan'da yapılacağını dile getirdi.

Hentbol Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda 4 takımın mücadele ettiğini, ancak bir takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılacağını anımsatan Ünsal, şöyle konuştu:
“Diğer 3 takım Kupa Galipleri Kupası'nda yoluna devam edecek.

Karşılaşmalarda Romanya'nın U. Jolidon Cluj takımı ev sahibi olma avantajını en iyi şekilde kullandı ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. U. Jolidon Cluj maçında ilk devreyi 18-16 önde tamamladık. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasını da önde götürdük. Ancak maçın son bölümlerinde hakemin düdükleriyle iki dakika cezası alan oyuncularımız oldu. Maça eksik devam etmek zorunda kaldık. Bunda da takım çok zorlandı.”

Muratpaşa Belediyespor'un iki yıl üst üste Avrupa Challenge Kupası'nda ikinci olduğunun altını çizen Ünsal, iyi bir takıma sahip olduklarını, ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının çıtasının yüksek olduğunu ve bu tempoya ayak uydurabilmenin çok zor olduğunu ifade etti.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi'ne katılma umutları sona eren Muratpaşa Belediyesi, Hırvatista'nın Lokomotiv Zagrep takımı ile ilk maçını Antalya'da yapacak.
Öte yandan, Muratpaşa Belediyespor Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Romanya'nın Jolidon Cluj, Rusya'nın Rostov-Don ve Sırbistan Karadağ'dan RK Zajecar takımlarıyla Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için mücadele etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!