Muhammed'i arıyorum 'arama motorunda'

YENİ sezon için ‘Vira’ diyen Beşiktaş’ın yıldızı bir futbolcu değil, teknik direktör: Slaven Biliç..

Haberin Devamı

Memlekette kaldığı sürede malum olduğu üzere, hep bir rock yıldızı muamelesi görecek. Başarılı olduğunda bu rocker’lık baştacı, aksi halde ise sırtına atılacak bir taş olarak kullanılacak. Biliç, dikkatleri üzerine çekecek bir futbolcu alsa iyi eder kendi hesabına (!)..
‘Yararlı’ oyuncu kadar, biraz da çorbanın tuzu hesabı ‘Fiyakalı’ bir iki isim almak her başlangıcın şanındandır. İnönü de olmadığına göre ‘Yüzer gezer taraftar’ı peşinden koşturacak bir yıldız fena olmaz. Nasıl bir yıldız olmalı? Ben de tarifimi Önder Özen’den feyz alarak yapacağım: Hem bir çok şeyi başarmış hem de mütevazılığı elden bırakmamış biri. Bu ‘Tip’in somut halini bu topraklar daha önce izlemişti: Pierre van Hooijdonk...

MADALYONUN İKİ YÜZÜ VE ALMEIDA

TUZU bir yana bırakıp çorbaya bakalım: Esasen Beşiktaş’ın kadrosunda yıldız yok değil. Hem ‘Olmuş’ hem de ‘Olma’ ihtimali olan yıldızlar var. Kağıt üstünde olduğu kadar sahada da takımın bir numarası Fernandes’tir. Hemşehrisi Almeida da bir diğer ‘Gök adamı’dır. Ancak Hugo, sık ve uzun süreli sakatlıklardan ötürü ağırlıkla kağıt üstünde kalan bir yıldız maalesef... Yine de sahadayken farkını hissettirdi.
Beşiktaş’ın geçen sezonun iki ayrı devresinde farklı bir renge bürünmesini açıklayan en önemli faktör Almeida’nın varlığı ve yokluğudur. Sakata gelmeyip en az 40 maç sahada kalacak bir Almeida yeni sezon için yeni bir transfer etkisi yaratabilir. Defanstaki istikrar abidesi Sivok da benim nazarımda bir yıldızdır. Geçen sezonun en iyi ‘Çaylak’ı Oğuzhan, bu yıl bir yıldız muamelesi görecektir.

Haberin Devamı

PEKTEMEK ‘NAZAR’A GELMEZSE...

Elbette ayaklarının yerden kesilmemesi şart. Ha keza Olcay Şahan... Sakatlık sonrası iyi bir dönüş yapan Mustafa Pektemek de ‘Nazar’a gelmezse ne ala... Bakarsınız daha fazla ‘Oturma izni’ almak için Dentinho da yıldızlaşır bu takımda!... Ez cümle Aybaba döneminde revire dönen takım sağlam bir takıma dönüştüğü ve Aykut Kocaman’ın sıklıkla dillendirdiği ‘antrenör takımı’na evrildiği oranda mevcut kadrodan da umutlu olmak mümkün.

OYSA O DA U20’DE OLMALIYDI

DÜNYA futbolu, Türkiye’de devam eden ‘Yeni Messi’lerini araya dursun... Biz ‘Arama motoru’muzu bu meyanda Kara Kartal için kullanalım ve oraya ‘Muhammed Demirci’ yazalım!.. Nerede bu ‘Beşiktaş’ın Messi’si? Normal şartlarda o da önceki gün elenen ve bir kuşak siyah beyazlının duvarlarında poster olan ‘Feyyaz Abi’sinin çalıştırdığı U-20’de olmalıydı. Çünkü ta yıllar öncesinden biz onu bu şampiyonanın kadrosuna ilk isim olarak yazmamış mıydık?

10 yaşından bu yana BJK TV’den yayınlanan tüm maçlarını kaçırmayan bir taraftar grubu bile edinen Muhammed, Biliç’in eline verilen kadrodaki yıldız adaylarının favorilerinden...

Haberin Devamı

OLURU VAR MI, YOKSA YOK MU?

NE var ki medyaya yansıyan görüntülerinde ‘Çoktan olmuş bitmiş bir yıldız’ havasında Muhammed... Kartallı armayla oynadığı maç sayısı daha üç beşi ise geçmemiş!.. Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Biliç’e siyah beyaza gönül verenlerin yıllardır Godot’yu beklercesine Muhammed’i beklediğini söylesin.

Gençlerin önünü açmakla övünen Samet Aybaba’nın bile takıma monte edemediği bu çocuğun olurunun olup olmadığını artık bilmek her futbolseverin hakkıdır. Oynamadan ‘Messi’ payesi verilen bu çocuğun adını herkes ‘Muhammed’ olarak ezberleyecek mi, ezberlemeyecek mi onu da bilelim... Ona da yazık, olmayacaksa bırakın uçup gitsin başka diyarlara...
 
SİYAH: Samet Aybaba ile Fikret Orman’ın dostça ayrılmayı becerememiş olması.
BEYAZ: Halil Yazıcıoğlu’nun tercüman olarak siyah beyazlı ekibe katılması.

Yazarın Tüm Yazıları