Muay Thai'de 21 final birden

Güncelleme Tarihi:

Muay Thaide 21 final birden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 19:30

Antalya'da düzenlenen 7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası'nda yarı final maçları yapıldı.

Türkiye ve Avrupa Muay Thai federasyonları tarafından düzenlenen şampiyona ve 12. Avrupa Kupası'nın yarı final karşılaşmaları, Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Karşılaşmalar sonucunda, Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan erkekler 48 kiloda Erburak Can, 51 kiloda Yusuf Erdoğan, 54 kiloda Alperen Erdoğan, bayanlar 48 kiloda Rümeysa Burula, 51 kiloda Tuğçe Sezer, 54 kiloda İrem Akın, 57 kiloda Elif Aybüke Benli ve 67 kiloda Gökçe Baran finale yükseldi.

Avrupa Kupası mücadelesinde ise Türk Milli Takımı'ndan bayanlar 48 kiloda Hatice Erdoğan, 51 kiloda Eda Eroğlu, 54 kiloda Özlem Şan ve Gizem İslam, 57 kiloda Gizem Şakar, 60 kiloda Seda Yıldırım ve Seda Nurakoğlu, 63 kiloda Dilek Yücel ve 67 kiloda Bedia Taçyıldız ile erkekler 57 kiloda Volkan Çelik ve Vedat Uruç, 63 kiloda Menaf Atalay ile 75 kiloda Oğuz Şeker finale yükselen isimler oldular.

Avrupa Muay Thai Şampiyonası'nda mücadele eden sporcuların antrenörü Şahin Eroğlu, AA muhabirine, finale çıkan 8 sporcudan da altın madalya beklediklerini söyledi.

İki şampiyonada da takım halinde birinci olmayı hedeflediklerini belirten Eroğlu, Türkiye'nin bu sporda önemli bir ülke haline geldiğini dile getirdi.

Şahin Eroğlu, Avrupa Şampiyonası ile Avrupa Kupası'na aynı anda ev sahipliği yapmanın önemli olduğuna da işaret ederek, yarı final müsabakalarının devam ettiğini, finale çıkan Türk sporcu sayısının daha da artacağına inandığını ifade etti.

Avrupa Kupası'nda mücadele eden sporcuların antrenörü Mustafa Durmuşoğlu ise 13 sporcuyla finale çıkmanın gururunu yaşadıklarını dile getirererek, Türkiye'nin kupadan önemli bir madalya sayısı ile ayrılacağını öne sürdü.
7. Avrupa Muay Thai Şampiyonası ve 12. Avrupa Kupası müsabakaları, yarın yapılacak yarı final karşılaşmaları ile devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!