Motor sporlarında hayat devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Motor sporlarında hayat devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2001 12:37

Amerika Birleşik Devletleri'ni hedef alan terörist saldırıların yankıları devam ederken, bir yandan da çeşitli kurum ve kuruluşlar tepkilerini ortya koyuyorlar. Bazı bölgelerde yas ilan edilip, her türlü eğlence ve spor aktivitesi durdurulurken, bir kısım da hayatın devam etmesinden ve bu olayın sosyal boyutlarının en alt seviyede tutulmasından yana.

Haberin Devamı

Motor Sporları dünyasında da hem Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), hem de Amerikan CART Organizasyonu, şu anda her hangi bir yarışın iptalini düşünmediklerini açıkladılar.

Bu hafta sonu Formula 1'de İtalya GP'si düzenlenecek. Geçen sene Michael Schumacher'in kazandığı yarış Monza pistinde yapılacak. Ayrıca iki hafta sonra Amerika'da Indianapolis'de koşulacak olan Amerika GP'de de bir iptal düşünülmüyor.

Ancak Amerika-Ford'un sahibi olduğu Jaguar takımı, New York ve Washington'da hayatını kaybeden kurbanların anısına bu hafta sonu İtalya yarışından çekilmeyi düşünüyor. Takım bu konuda kesin bir karara varmazken, basın sözcüsü şu anda olayları incelediklerini ve en doğru kararı vereceklerine inandığını söyledi.

FIA başkanı Max Mosley de Güney Amerika seyahatinden döndüğünde yaptığı açıklamada her hangi bir yarışın iptalinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Williams-BMW takımının patronu Frank Williams ise, Formula 1'de en çok sözü geçen kişilerden biri olan İngiliz Bernie Ecclestone ile konuştuğunu ve yarışların düzenlenmesi konusunda aynı fikirleri paylaştıklarını belirtti.

Amerikan yarışları da ertelenmedi

Hem Monza pistinin, hem de Indianapolis Speedway'in basın sözcüleri olaylardan duydukları üzüntüyü dile getiren mesajlar yayınladılar, ancak terörizme olan tepkilerini hayatın normal olarak devam etmesi şeklinde dile getireceklerini bildirdiler.

Amerika bazlı CART serilerinde de bir iptal olmayacağını, CART'ın Yürütme Kurulu Başkanı Joseph Heitzler açıkladı. Bu hafta sonu Almanya'da düzenlenmesi planlanan "German 500" yarışında bir iptal düşünmediklerini söyleyen Heitzler, yine de temkinli konuştu: "Son 24 saat, özellikle bizim gibi ailelerinden uzak kalanlar için çok zor geçti. Planlandığı şekilde yarış hazırlıklarına devam ediyoruz. Ancak en büyük önceliğimiz ülkemizin içinde bulunduğu zor duruma saygılı olmaktır. Bu duruma tezat oluşturacak her hangi bir aktivitenin içinde olmak istemeyiz."

Ferrari kutlamaları iptal etti

Ferrari'nin başkanı Luca di Montezemolo hafta sonunda planlanan kutlamaların iptal edildiğini açıkladı. İtalyan ekip bu sene hem Sürücüler hem de Markalar Şampiyonluğunu kazanmış ve en büyük kutlamayı kendi evinde düzenlenecek olan İtalya GP'ne saklamıştı. Ancak Amerika'da yaşanan trajik olaylar üzerine, takım planlanan bütün şölenleri iptal etti.

Haberin Devamı

Başkan Montezemolo'nun açıklaması şöyle:
"Ağustos ayı ortasında arka arkaya üçüncü defa Markalar Şampiyonluğunu elde ettik. Bu başarıyı bütün Formula 1 dünyası ile beraber kutlamayı umuyorduk. Ancak Frankfurt Motor Show sırasında öğrendiğimiz trajik olaylar bizi derinden etkiledi.

Üniversiteyi New York'da okuyan biri olarak kendimi ABD'ye çok yakın hissediyorum. Ama hayatın devam ettiğini göstermek amacıyla yarışlara devam edilmesi kararına katılıyorum. Bununla beraber bütün kutlamaları iptal ettiğimizi de belirtmeliyim. Taraftarlarımızın da bizim bu görüşümüze saygı duyacaklarını ve bu yönde davranacaklarını umuyorum. Unutulmamalıdır ki, biz yarışın organizatörü değil, sadece katılımcısıyız. Bu sebeple, her ne karar verilirse ona uyacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!