Mondi'nin derdi para

Güncelleme Tarihi:

Mondinin derdi para
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2005 02:11

Cimbom’dan yılda yaklaşık 1.2 trilyon lira alan Mondragon’a, Palermo Kulübü 1.6 trilyon lira önerdi. Kolombiyalı kaleci de bu durumu yönetime bildirip, ‘Aynı parayı verirseniz Galatasaray’da kalırım’ dedi.

KALECİ Mondragon’un sık sık, Galatasaray’dan ayrılmak istiyorum’ demesinin nedeni ortaya çıktı. Kolombiyalı file bekçisinin, ücretine zam yaptırmak amacıyla bu yola başvurduğu belirtildi.

Dün İstanbul’a gelen Mondragon, menajeri ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun ile bir görüşme yaptı. Sarı kırmızılı kulüpten yılda 900 bin dolar (1.2 trilyon TL) alan tecrübeli oyuncu, Palermo takımının kendisine yılda 1 milyon Euro (1.6 trilyon TL) teklif ettiğini anlatıp, ‘Palermo’nun önerdiği ile sizin verdiğiniz arasında 400 milyar lira fark var. Futbol kariyerinin sonuna gelen bir futbolcu için bu, çok büyük bir para. Palermo’nun teklif ettiği parayı verin, Galatasaray’da kalayım’ dedi.

‘Git derlerse’ giderim

Bülent Tulun, Mondragon
’un bu talebini yöneticilere bildirdi. Yönetimden olumsuz yanıt gelince, Kolombiyalı kaleci bu kez, ‘O zaman bonservisimde indirim yapın, gideyim. Zaten ailem de İstanbul’da yaşamak istemiyor’ dedi. Ancak Tulun, bu talebi de kabul etmedi ve taraflar anlaşma sağlayamadan masadan kalktı. Mondragon ile Bülent Tulun’un bugün tekrar bir araya gelerek, konuya nokta koyması bekleniyor.

Kolombiyalı kaleci Florya’dan çıkarken basına yaptığı açıklamada, ‘Herkes Palermo’nun beni istediğini biliyor. Palermo ile Galatasaray yönetiminin bilgisi dahilinde görüşmeler yaptım. Eğer Galatasaray ‘Seni bırakıyoruz, gidebilirsin’ derse giderim. Şu anda yönetimden haber bekliyorum. Bütün tarafları mutlu edecek bir anlaşma olursa Palermo’nun teklifini kabul ederim. Para benim için ikinci planda. Ama Galatasaray’dan daha iyi bir rakam bekliyorum’ dedi.

Canaydın’la görüşecek

Mondragon,
daha sonra Hürriyet’e özel olarak verdiği demeçte ise şunları söyledi: ‘Ben Palermo Kulübü’ne ‘Evet, geliyorum’ diye bir şey söylemedim. G.Saray ile görüşmeden böyle bir şeyi zaten yapamazdım. Gerets benim kalmamı istiyor ama her şey Galatasaray yönetimine bağlı.’ Kolombiyalı kaleci, bugün başkanÖzhan Canaydın’la görüşecek.

12 Bavulla döndü

GALATASARAY’da, günlerdir gündemi meşgul eden Mondragon, ‘ayrıldı, ayrılacak’ söylentilerinin ardından dün ayağının tozuyla İstanbul’a döndü. Golden Cup’ta mücadele eden Kolombiya Milli Takımı’nın kalesini başarıyla koruyan tecrübeli file bekçisi, ülkesinin yarı finalde elenmesinin ardından tatil yaptığı Miami’den, Frankfurt aktarmalı Türkiye’ye geldi. Nişanlısı Adriana ve 3 köpeği ile İstanbul’a ayak basan Mondragon, öyle bir dönüş yaptı ki, kendisini görenleri şaşkına çevirdi. Tatilini bitirip, 12 bavulla İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Kolombiyalı’nın bu görüntüsü, ‘Mondragon, G.Saray’da kalacak’ söylentilerine neden oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!