Monako öncesi McLaren

Güncelleme Tarihi:

Monako öncesi McLaren
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 11:12

Formula 1 takviminin en prestijli yarışı olan Monako GP için McLaren, daha önce büyük başarılar sağladığı yerde yine kazanma amacında.

Haberin Devamı

Jenson Button: "Geçen sene Monako'da kazanmıştım. Sezonumun ve hatta bütün yarış kariyerimin öne çıkan anlarından biriydi. Orayı izleyerek yetiştiğiniz bir yarış. Orada daha sürmeden pisti tanırsınız, her virajını. Bu yüzden oldukça özel bir yer. Her genç pilot orada kazanmayı hayal eder. Senelerdir orada yarışıyor olsam da bir Formula 1 aracıyla pitten çıkıp tepeyi tırmanırken yaşadıklarınız, asla tam olarak tahmin edemeyeceğiniz bir şey. Hızlanma inanılmaz ve duvarlar çok ama çok yakın"

"Hafta sonundan en iyisini çıkarmak için hızınızı kademeli olarak arttırmalısınız. İlk turdan hamle yapıp hata riskine girmenin bir yararı yok. Hafta sonu içinde pist inanılmaz derecede hızla kauçuk kaplanıyor. Şartlar geliştikçe, güveniniz arttıkça virajlardaki hızınızın yükselmesini akışına bırakırsınız. Yeri çok seviyorum, oraya tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum. Sonucun oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bir çok rekabetçi pilot var, bu yüzden bu hafta sonu biraz olağanın dışında bir yarış olması için iyi bir şans var"

Haberin Devamı

Lewis Hamilton: "Monako pistine bayılıyorum. Formula 1'deki en harika pist. 2008'de oradaki zaferim belki de Formula 1'deki en iyi galibiyetim, kariyerimin en güzel anlarından biridir. İnanılmaz bir gündü. 2008'de yağmur vardı, önümüzdeki haftaya bakarsak hava yine tahmin edilemez durumda. Haftanın çoğu için yoğun yağmur bekleniyor. Pazar günü yağmur yağmasa bile antrenman ve sıralamanın karışması, yılların en heyecanlı, en tahmin edilemez yarışını ortaya çıkarabilir."

"Bu muhteşem olur. Çünkü yağmur yağmadıkça lastikler için bir defa pite girilmesi ile stratejinin önemi azalıyor. Bu da sıralamanın her zamankinden daha önmeli bir duruma gelmesi anlamına geliyor. Sıralama tempomuzu arttırmak için hâlâ sıkı bir şekilde çalışıyorken Monako'nun, pilotun etkisinin diğer yerlere göre daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Buna ilave olarak oraya özel bir kaskla çıkacağım."

Martin Whitmarsh: "Monte Karlo'daki geçmişimizin parmakla gösterilir cinsten olduğunu söylememe gerek yok. McLaren, 1988-1993 arasında art arda 6 defa kazanmasının yanında toplamda 15 galibiyet almıştır. Rekabet etmeye bayıldığımız bir yer."

Haberin Devamı

"2010 için ise zor olacağının farkındayız. Sıralamada nihai tempomuzu göstermedik ve MP4-25, kısa, düşük hızlı virajlara sahip yavaş ve dar pistlere uygun bir araç hissi vermiyor. Bunu söylemekle birlikte takımın, yarış için için özel bir şeyler yapacağını da biliyorum. Ve Lewis ile Jenson... Sadece iki cadde pisti uzmanına sahip değiliz, ayrıca son iki Monako galibine sahibiz"

"Hem Jenson hem de Lewis'in, Monako'da kazanmak istediklerini biliyorum. Her ikisi de kendine güveniyor. Ortaklığımızın dördüncü senesinde üçüncü defa Monako'da kazanabilirsek bu, Vodafone McLaren Mercedes için inanılmaz bir başarı olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!