Milliyet'in gurur gecesi

Güncelleme Tarihi:

Milliyetin gurur gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin 45'incisi düzenlenen geleneksel Yılın Sporcusu Ödül Töreni bu yıl da görkemli geçti

Milliyet Gazetesi'nin geleneksel Yılın Sporcusu Ödül Töreni önceki gece gerçekleştirildi. Bu yıl 45'incisi yapılan ve Türk sporunun zirvesinin biraraya geldiği ödül gecesinde, bir futbol takımı; Galatasaray ilk kez yılın sporcusu olarak büyük ödülle kucaklaştı.

Siyaset, spor ve sanat dünyasının birçok ünlü ismi muhteşem gecede buluştu. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Turizm Bakanı Ahmet Tan ve Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin de katıldığı 45. yıl ödül töreni Doğan Medya Center'da yapıldı. Geceye katılanları Milliyet Gazetesi Spor Müdürü İhsan Topaloğlu karşıladı.

Halit Kıvanç'ın ‘‘Hoşgeldiniz’’ mesajıyla açılan törende, ilk ödül sahibini buldu. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un verdiği büyük ödül, Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren ile Teknik Direktör Fatih Terim'in ellerinde yükseldi. Galatasaray Futbol Takımı'nın ödüllerini ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, sarı kırmızılılara verdi.

Yılın Sporcusu Şeref Kürsüsü'ndeki Halil Mutlu, Mirsad Türkcan, Alp Alpagut ve Yasemin Dalkılıç ödüllerini Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'den aldıktan sonra Bakan Ünlü, gecenin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Turizm Bakanı Ahmet Tan, Şeref Kürsüsü'nde yer alan Yüksel Şanlı, Haldun Alagaş, Natalia Nasaridze ve Ülkan Delikan'a ödüllerini dağıttı. Yılın Futbolcusu Hakan Şükür ve Şeref Kürsüsü'ndeki Rüştü Rençber, Mehmet Özdilek, Okan Buruk ve Tayfur Havutçu armağanlarını Devlet Bakanı Hasan Gemici'den aldılar. Üç yıl üst üste Yılın Futbolcusu seçilerek kırılması güç bir rekora imza atan Hakan Şükür'e ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan verdi. Yılın Türk Antrenörleri Fatih Terim ile Şeref Kürsüsü'ndeki Erman Kunter, Mustafa Denizli, Zekai Yılmaz ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan aldıktan sonra peş peşe dört yıl Yılın Antrenörü olan Fatih Terim'e Süper Çalenç'i Milliyet Murahhas Üyesi Doğan Heper verdi.

SEDAT BALKANLI'YA ALKIŞ

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan, Yılın Yabancı Sporcuları Gheorghe Hagi, Davor Vugrinec, Gheorghe Popescu'ye ödüllerini verdi. Milliyet Spor Müdürü İhsan Topaloğlu, 7. Namık Sevik Ödülünü, Milliyet Gazetesi Yazarı İslam Çupi'ye verdi. 3. Şükran Ödülü'nün sahibi Sedat Balkanlı alkışlar arasında ödülünü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Umur Talu'nun elinden aldı.

Yılın Yabancı Antrenörü John Benjamin Toshack ile Şeref Kürsüsü'ndeki Joseph Jarabinsky, Faik Karaev, Gennadi Parchin de ödüllerini Milliyet İcra Kurulu Üyesi Dinç Üner'den, Yılın Spor Adamı Şenes Erzik'in ödülünü İspanya'da olduğu için AIPS Başkanı Togay Bayatlı, Amerika'daki Turgay Demirel'in ödülünü Mahmut Uslu, Ahmet Ayık ve Caner Doğaneli, Milliyet İcra Kurulu Üyesi Arsal Tüzüner'den aldılar.

ONUR ÖDÜLÜ ECZACIBAŞI'NIN

Fair Play oscarlarını Prof.Dr.Behbut Cevanşir, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'dan, Spora Hizmet Ödülü'nü Vedat Bayram, İhsan Topaloğlu'ndan aldı. Ardından Yılın Takımları ödülleri de sahiplerini buldu. AIPS Başkanı Togay Bayatlı Basketbol Milli Takımı'na, Milliyet Başyazarı Güneri Civaoğlu Beşiktaş Futbol Takımı'na, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'na ödüllerini verdi.

Geleneksel gecede Onur Ödülü'nün sahibi Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı ödüllerini Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'dan alırken, kulübün ödülü Başkan Bülent Eczacıbaşı'na verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!