Milli takım ufak tefek hatalardan elendi

Güncelleme Tarihi:

Milli takım ufak tefek hatalardan elendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 00:00

Amarika Ulusal Basketbol Ligi'de (NBA), oyuncular ve takım sahipleri arasında anlaşma sağlanamaması üzerine lokavt kararı alınmıştı.

Haberin Devamı

 Doğan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Mehmet Okur, bu dönemi Amerika'da boş geçirmek istememesi nedeniyle lokavt süresi bitene kadar Türk Telekom Basketbol Takımı'nın teklifini hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi.

"TÜRK TELEKOM'UN TEKLİFİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİM"

Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ve çok özlediğini belirten Okur, "Bildiğiniz gibi Amerika'da lokavt devam ediyor. Geçen yıl geçirdiğim ameliyat ve sakatlığım dönüşü, belimdeki problemlerim tekrar başlamıştı. Bu nedenle orada sadece 13 maç oynayabilmiştim. Geçen sezon benim için iyi geçmedi. Fakat bu yaz özellikle, iki üç aydır kendimi çok iyi toparladım. Süreyi iyi değerlendirdim ve kendimi çok iyi hissediyorum. Bu süreyi de basketbol oynayarak geçirmek istedim. Türk Telekom'dan teklif gelince, hiç düşünmeden hemen kabul ettim. Lokavt süresince de Türkiye'ye döndüm ve burada olmak inanın çok güzel bir duygu. İnşallah Türkiye'de yüzde yüze dönünce kavuşurum ve daha iyi basketbol oynarım" dedi.

Haberin Devamı

"NBA'E GİTTİĞİMDE HAYALLERİM GERÇEK OLMUŞTU"

NBA'deki ilk günlerine değinen Okur, "Gittiğimde hayallerim gerçek olmuştu. İsmimin anons edilmesi heyecan veriyordu ve ilk maçlarımda müthiş bir heyecanım vardı. Şimdi onuncu senem olacak, artık veteran bir oyuncu oldum. Ne olursa olsun, 20 sene de geçse, orada her çıktığım maçta ufak da olsa heyecanım olur. Çok güzel bir duygu, inşallah o duygu, heyecan hep içimde olur ve her zaman iyi performans gösteririm. NBA, çok büyük bir sektör. Dünyanın en iyi oyuncuları, dünyanın en iyi organizasyonu ve ligi orada. Benim dokuzuncu senem bitti, onuncu senemi oynayacağım orada. Artık tecrübelendik, dediğim gibi lokavt süresince buradayım. Türk basketboluna, Türk Telekom ailesine, hem saha içersinde, hem de saha dışında elimden geleni yapacağım. Dolayısıyla Türkiye'de ve burada olmaktan çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"DERON WILLIAMS'IN BENİM BASKETBOLUMDA ÇOK AYRI BİR YERİ VAR"

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı'na NBA'den transfer olan Utah Jazz'dan takım arkadaşı, Deron Williams ile saha içi ve dışında çok iyi dost olduklarını belirten Mehmet Okur, "Basketbolumun gelişmesinde onun çok büyük yardımı oldu bana. Onunla Türkiye'de karşılıklı oynamak benim için güzel bir duygu olacak. Cuma günü Ankara'da olacaklar. Beşiktaş Milangaz, çok iyi bir kadro kurdu güzel bir maç olacak. Williams ile ilk defa karşılıklı oynayacağız. İnşallah kazanan taraf biz oluruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ZORLU BİR DÖNEME GİRİYORUZ, ÇOK ZOR MAÇLAR OYNAYACAĞIZ"

Kağıt üzerinde kendilerini çok zor bir programın beklediğini dile getiren Okur, "Ortalama 3 günde bir maç oynayacağız, şu an zor gözüküyor. Ama iyi bir kodroya sahibiz. Oynadığımız her maçı içerde dışarda, iyi basketbol oynayarak kazanmak istiyoruz. İnşallah, sakatlıklar olmaz ve bu dönemi çok iyi geçiririz. Avrupa'daki maçlarımıza bakıldığında çok zor bir gruptayız. Türkiye Ligi'nde üst düzey seviyede takımlar var. Çok uzun bir maratona iyi başladık, ikide iki yaptık. İnşallah Beşiktaş Milangaz maçını da alır ve ligde üçte üç yaparız" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM UFAK TEFEK HATALARDAN ELENDİ"

Haberin Devamı

A Milli Basketbol Takımı'nın elenmesine de değinen Mehmet Okur, "Milli Takım bana göre şampiyonada çok iyi basketbol sergiledi. Kağıt üzerindeki hedefimiz olan Olimpiyatlara katılamamamızdan dolayı başarısız gözüktü. Bence oynadığımız ve sergilediğimiz mücadele güzeldi. Şampiyon İspanya'yı yenen tek takım bizdik. Diğer maçlarda son saniyelerde ufak tefek yaptığımız hatalardan dolayı maçları kaybettik. Genele baktığımız zaman, iyi mücadelelerimiz oldu. Olimpiyatlara katılamadık. İnşallah önümüzdeki senelerde katılırız" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!