Milli güreşçilere performans testi

Güncelleme Tarihi:

Milli güreşçilere performans testi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 15:28

Güreş (A) Milli Takımlarına, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı'nca, performans testleri ve diğer koruyucu hekimlik konularında destek veriliyor.

Güreş Federasyonu ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı arasında gerçekleştirilen anlaşmayla Grekoromen ve Serbest Güreş (A) Milli Takımları ile Bayan (A) Milli Takımı'nın sporcularına destek sağlandı.

Bu çerçevede, ilk olarak Grekoromen Güreş (A) Milli Takımı'nda yer alan 28 sporcunun bir bölümü bugün İstanbul Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Bölümü'nde performans testlerine tabi tutuldu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Safinaz Yıldız, güreşçilerin genel testlerden geçtiğini belirterek, sporcuların daha çok kondisyon durumlarının ne durumda olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını ifade etti.

Grekoromen Güreş (A) Milli Takımı'nda testler yarın ve cuma günü devam edecek.

Bu arada 15-17 Ocak tarihleri arasında Serbest Güreş (A) Milli Takımı'ndaki 21 sporcu, 22-23 Ocak tarihlerinde de Bayan (A) Milli Takımı'nın 12 güreşçisi testten geçirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!