Milano-Sanremo Bisiklet Yarışını Kristoff kazandı

Güncelleme Tarihi:

Milano-Sanremo Bisiklet Yarışını Kristoff kazandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 12:32

İtalya'nın ev sahipliği yaptığı Milano-Sanremo Yarışı'nı kazanan Katusha takımından Alexander Kristoff, 105. kez düzenlenen mücadeleyi birinci bitiren ilk Norveçli bisikletçi oldu.

Haberin Devamı

Bisiklet dünyasında "Klasikler" diye anılan tek günlük yarışların en eski ve en prestijli 5 mücadelesinden biri olan Milano-Sanremo Yarışı, beklendiği gibi sprint finişiyle sonuçlandı.

Katusha'dan Alexander Kristoff, Trek takımından Fabian Cancellara, Omega Pharma-Quick-Step'ten Mark Cavendish, MTN-Qhubeka'dan Gerald Ciolek, Cannondale'den Peter Sagan gibi önemli isimlerin son metrelerdeki büyük mücadelesine sahne olan 294 kilometrelik parkuru, 6:55:56 saatlik derecesiyle tamamlayan Kristoff, bitiş çizgisini tekerlek farkıyla ilk sırada geçti.

2012 Londra Olimpiyatları'ndaki yol yarışında bronz madalya kazanan 26 yaşındaki pedal böylece "Milano-Sanremo Yarışı'nı kazanan ilk Norveçli" unvanını da aldı. İlk defa 1907 yılında düzenlenen Milano-Sanremo tek gün yarışının 105'incisinde ikinci sıranın sahibi, 2008 şampiyonu "Spartaküs" lakaplı İsviçreli bisikletçi Fabian Cancellara oldu. Sky takımından Büyük Britanyalı Ben Swift ise yarışı üçüncü sırada bitirdi.

Haberin Devamı

Genel klasmanda ilk 10 sırada yer alan bisikletçiler şöyle:
1. Alexander Kristoff (Norveç) 6:55:56 saat
2. Fabian Cancellara (İsviçre)
3. Ben Swift (Büyük Britanya)
4. Juan Jose Lobato (İspanya)
5. Mark Cavendish (Büyük Britanya)
6. Sonny Colbrelli (İtalya)
7. Zdenek Stybar (Çek Cumhuriyeti)
8. Sacha Modolo (İtalya)
9. Gerald Ciolek (Almanya)
10. Peter Sagan (Slovakya)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!