Milan'ı fena kandırmışlar!

Güncelleme Tarihi:

Milanı fena kandırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 15:51

AC Milan'ın altyapısında forma giyen ve kendini 19 yaşında gösteren Gambiyalı futbolcu Yusupha Yaffa'nın gerçekte 28 yaşında olduğu ortaya çıktı. İtalyan devinin 'bizi kandırdı' gerekçesiyle dava açma kararı aldığı Yaffa, aynı zamanda Almanya'da tecavüzden yargılanıyor.

Haberin Devamı

Şanlıurfaspor'un ara transferde kadrosuna kattığı El Hadji Makhtar Thioune'nin yaşı ile ilgili tartışmalar uzun süre futbol gündeminin baş köşesine yerleşti. PTT 1. Lig'de mücadele eden yeşil sarılı kulüp tartışmalar üzerine bir açıklama yaparak, futbolcunun 31 yaşında olduğunu duyurdu.

Yaş konusunda bir başka kriz şu sıralarda dünya devi Mian'da yaşanıyor.

İtalyan kulübünün 19 yaşında olarak görünen Gambiyalı futbolcusu Yusupha Yaffa’nın aslında 28 yaşında olduğu ortaya çıktı.

İtalyan ekibinin altyapısında forma giyen ve çok sayıda takıma kiralık olarak gönderilen Yaffa’nın tartışma konusu olan yaşı, bazı arkadaşlarının onu Facebook’ta tanımasıyla farklı boyutlara ulaştı. Arkadaşları, futbolcunun 31 Kasım 1996’da değil 14 Kasım 1987’de dünyaya geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA TECAVÜZDEN YARGILANIYOR
Yaffa’nın tek kusuru bununla da bitmiyor. Son olarak Alman ekibi Eintracht Frankfurt’ta kiralık olarak oynayan futbolcu, burada da tecavüz suçundan yargılanıyor. Gambiyalı futbolcunun kaderi bu davada da gerçek yaşına bağlı. Eğer iddia ettiği gibi 19 yaşında çıkarsa, büyük ihtimalle az bir cezayla kurtulacak. Ancak yaşının büyük çıkması halinde 2-3 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya gelecek. 

Milanı fena kandırmışlar

Yaşı ile ilgili spekülasyonlar üzerine açıklama yapan Yaffa, 2009 yılında göçmen bürosunda bir hata olduğunu iddia etti ve birkaç kez evraklarının kaybolduğunu belirtti.

Milan Kulübü yetkilileri de yaşı ile ilgili yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle Yusupha Yaffa hakkında dava açacaklarını açıkladılar.

BAKMADAN GEÇME!