Milan mutlu kapadı

Güncelleme Tarihi:

Milan mutlu kapadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 00:00

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 38. haftası dün oynanan AC Milan-Juventus ve Lazio-Udinese karşılaşmalarıyla başladı. AC Milan ile Lazio, sezonu galibiyetle kapadı.

Haberin Devamı

Serie A'nın son haftası dün oynanan iki müsabakayla başlarken, haftanın ismen öne çıkan maçında AC Milan sahası Giuseppe Meazza'da Juventus'u konuk etti. Bu sezon deplasmandaki ilk maçı da kazanan AC Milan, Juventus'u 3-0 yenmeyi başardı.

Mücadeleye her iki ekip de kontrollü başlarken, 14. dakikada orta sahadan kaptığı topla atağa çıkan AC Milan'da Hollandalı Clarence Seedorf'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Luca Antonini şık bir aşırtma vuruşla topu kaleci Buffon'un üzerinden ağlara göndermeyi başardı: 1-0.

Karşılaşmanın 28. dakikasında AC Milan'ın Brezilyalı topçularının işbirliği, kırmızı-siyahlı takımı 2-0 öne geçirdi. Pato'nun pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ronaldinho, yaptığı düzgün vuruşta ikinci kez Juventus ağlarını sarstı.

Haberin Devamı

İlk yarı bu sonuçla evsahibi ekip lehine tamamlanırken, ikinci yarının 67. dakikasında, Brezilyalı Ronaldinho bir kez daha sahneye çıktı ve ceza sahası içinde yaptığı vuruşta takımını 3 farklı üstün duruma getirdi. Bu gol maçın sonucunu da tayin ederken, AC Milan sezonu 70 puanla 3. sırada kapattı.

Hafta içinde görevi bırakacağını açıklayan Teknik Direktör Leonardo'ya AC Milanlı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulunurken, genç teknik adamın görevi bırakmasında etkili olduğu düşünülen kulübün sahibi ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye tepki gösterdi.
Müsabaka sırasında Juventuslu taraftarların patlattıkları ses bombaları nedeniyle karşılaşma boyunca sık sık uyarı anonsu yapıldı.

KÖTÜ GEÇİRDİĞİ SEZONU 3 PUANLA KAPADI

2009-2010 sezonunu çok kötü geçiren ve bir ara küme düşme korkusunu çok yakından hisseden başkent ekiplerinden SS Lazio da sahası Roma Olimpiyat Stadı'nda Udinese'yi ağırladı. SS Lazio, Udinese'yi 3-1'lik skorla geçerek, sezona galibiyetle veda etti.

Karşılaşmanın 16. dakikasında evsahibi Lazio, Thomas Hitzlsperger'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip Udinese, bu gole 30. dakikada gol krallığı yarışının en büyük adayı Antoni Di Natale ile cevap verdi.

Konuk ekipte Mauricio Isla, 37 ve 38. dakikalarda üst üste gördüğü sarı kartlar neticesinde kırmızı kart görerek, takımının kalan dakikaları 10 kişi tamamlamasına neden oldu.

Haberin Devamı

Evsahibi ekip, ilk yarının son dakikasında Sergio Floccari ile bir gol daha bularak, ilk yarıyı 2-1'lik skorla önde tamamladı.
İkinci yarının 52. dakikasında Cristian Brocchi, Lazio'yu iki farklı duruma getiren golü attı: 3-1. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucu olurken, Lazio bu galibiyetle sezonu 11 galibiyet, 13 beraberlik, 14 mağlubiyet ve 46 puanla kapadı.

Bu arada, Udineseli Antonio Di Natale bu akşam 29. golünü kaydederek, zirvedeki yerini iyice pekiştirdi. Di Natale, en yakın takipçisi FC Interli Diego Milito'nun yarın Siena'ya 9 gol atamaması durumunda, gol krallığının kesin sahibi olacak.

Serie A'da 2009-2010 sezonu, yarın yapılacak 8 maçla tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!