Metin Sertoğlu: Kıymetli Erol Yaşar

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Kıymetli Erol Yaşar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2001 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

RAHMETLİ kelimesini ağzıma alamadığım gibi, insanlar için kaçınılmaz olan ölümü Erol'a hiç yakıştıramıyorum. Amatör sporun babası, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların kara takipçisi, korkulu rüyası, mümtaz gazeteci, gönül ve kader dostum, değerli ustam Erol Yaşar'ı 56 yaşında çok erken kaybettik. 30 yıla yaklaşan bir dostluğun kara haberi nefesimi keserken, Güray Soysal'ın ve Metin Gören'in hıçkırıkları, Müdürümüz Nezih Alkış'ın buğulu sesi yüreğimi dağladı.

Hürriyet Gazetesi'nde elime kalemi tutuşturup, ‘‘Yaz bakalım arkadaş, 'gibi'nin arkasına virgül koymayacaksın’’ dedikten sonra, yazarlığa başlamamın üzerinden tam 12 yıl geçti. Beğendiği yazılarım için onurlandırdı, beğenmedikleri için eleştirdi. Her defasında ‘‘Korkma arkadaş yaz, haksızlıkların üzerine git'' diye öfkesini dile getirdi. Türk sporundaki federasyonların en bilgili bir yetkilisi olarak Merkez Danışma Kurulu Üyeliği'ni uzun yıllar onurlu bir biçimde sürdürdü. Gazeteciliği bırakmış gibi gözükse de, genç muhabirlere aktardığı haberlerle, gönlünü gündemde tutmasını bildi. Heyecanını hiç yitirmeyip, sık sık ekranlardan Türk Sporu'nun kritiğini yaptı.

MESLEK TUTKUSU

Ankara Spor Yazarları Derneği Başkanlığı hizmetlerinde, spor yazarlarını mükemmel tesislere kavuşturmasının ötesinde, kurduğu dostluk ve beraberliğin devamını görev edindi. İnşaat mühendisi olmasına rağmen, gazetecilik mesleğinden başka tutkusu ve hizmeti yoktu. Ona hayat ve dirlik veren, sadece haber almak ve yazmaktı. Eminim ki göçtüğü mekanda da haber peşinde koşacak, geride bıraktığı meslektaşlarının güzel haberlerine ilham olacaktır. Nur içinde yat ‘‘Kolombo’’. Dostların ve Türk Sporu, seni hep saygı ve sevgiyle anacaktır. Başımız sağ olsun, acılı ailesine sabırlar diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!