Metin Sertoğlu: Doğa dostu jandarmam

Güncelleme Tarihi:

Metin Sertoğlu: Doğa dostu jandarmam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Korumasız hayvancıklara sahip çıkmak hayaliyle devletin kapılarını tek tek çalmaya başladık. Zehirden kurtulmak için Tarım Bakanlığı. Meralar, kurutulan sulak alanlar için Çevre Bakanlığı. Yağmalanan ormanlar, telef edilen yaban hayvanları için Orman Bakanlığı. Ölüm kusan silahlar için İçişleri Bakanlığı. Anlayacağınız, çalmadık kapı bırakmadık. Pandizot kaplı, ses geçirmez süslü kapılar, yalan yanlış, eften püften beyanlarla hep yüzümüze kapandı!

Doğa dostu general

Bu açmazı çözecek, bu sorumsuz gidişe dur diyecek, bir kurum ve başında yürekli birileri olması gerektiğine inanarak son bir ümit, Jandarma Genel Komutanı Or.Gen.Rasim Betir'in karşısına dikilip, yaban hayatının ve çevrenin giderek değerinin anlayışması ve buna karşılık bu ulusal değerleri tahrip eden çevre kirliliği, yaşama ortamlarının bozulması, usulsüz avcılık, balıkçılık ve ürkütücü boyutlara ulaşan aşırı silahlanma karşısındaki kaygılarımızı açık yürekle kendisine ilettik. ‘‘Doğayı ve çevreyi korumak da görevimizdir’’ çağdaş anlayışıyla Jandarma Teşkilatı harekete geçirilerek, subay, astsubay ve uzman çavuşların, çevre, yaban hayatı, av ve balık denetimleri, usulsüz avcılık ve balıkçılıkla mücadele konularında eğitilmesi talimatı verildi.

Vitaminli asker çorbası

Bu vitamini bol asker çorbasında bizlerin de tuzu olsun iştahıyla; Av ve Yaban Hayatı Koruma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı, Başbakanlık Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ile Doğal Hayatı Koruma Derneği ilgilileri tarafından, Jandarma Uzmanlık Okulunda dört gün süren konferanslar verildi. Türkiye'de yaban hayatı ve çevre konusunda filmler gösterildi. Ayrıca usulsüz avcılık ve balıkçılık yöntemleri ile bu eylemlerde kullanılan, yüz kızartıcı araç ve gereç, kalabalık katılımcılara tanıtıldı. ‘‘Av kuşları’’, ‘‘Yırtıcı kuşlar’’, ‘‘Av Suçları, Yasalar ve İçtihat’’ kitapçıkları, posterler ve Merkez Av Komisyonu kararları dağıtıldı.

Alınlarından öpülür

Gönül rahatlığı içinde söyleyebilirim ki, Ağustos ayından itibaren artık pabuç daha da pahalı! Ülkemizin her yöresinde bu yıl göreve başlayacak olan yaklaşık 1000 güzide vatan evladı, Jandarma, subay, astsubay ve uzman çavuş, atandıkları görev bölgelerinde; çevre, yaban hayatı, avcılık ve balıkçılık eylemlerine daha bilinçli olarak yaklaşacak, kanunsuzluğa geçit vermeyecektir. Ülkemizin doğal değerleri açısından büyük önem taşıyan ‘‘Koçum Jandarmamın’’ bu duyarlılığına taktir ve şükranla şapka çıkarılıp, her birisi alınlarından ayrı ayrı öpülmez de ne yapılır?



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!