Meşhurla aşk yaşamak

Meşhurlar niye hep birbiriyle aşk yaşar bilir misiniz? Çünkü hayatlarının biz fanilerin ayak uyduramayacağı kuralları vardır.

Haberin Devamı

Hiçbiri yazılı değildir ama kendilerini meşhurlara her fırsatta hissettirirler. Tabii onlar da silah zoruyla meşhur olmadıkları için, bir şekilde uyarlar kurallara.
Uymayanların sonu maazallah Amy Winehouse gibi olacağından, meşhurlar dikkatlidir. İbret almasını bilirler. Bu yüzden bizden Amy ya da Kurt Cobain çıkmaz.
Diyelim başınıza talih kuşu kondu ve bir meşhurla halvet oldunuz. Allah bilir çok geçmeden adını koyamadığınız bir tuhaflık hissedeceksiniz. Garip bir gerginlik, bir yabancılaşma efekti...
Bu hissettiğiniz, “vitrinde yaşama” halidir. Ne de olsa sevgiliniz hayatını vitrinde yaşayarak kazanan biri.
Onlar sadece Ümmü Gülsüm gibi söyledikleri ya da Ömer Şerif gibi oynadıkları için para kazanmazlar. Faturaya vitrinde yaşamak da dahildir.
Meşhurlar zamanla kendilerini hayali bir kamerayla karşıdan izleyen kişiler haline gelirler. Bu da hayatlarını biraz hüzünlü yapar.
Onlara “yapay” demek haksızlık olur. Allah’ına kadar gerçek bir insanlık halini yaşamaktadırlar.
“Samimiyetsiz” de diyemezsiniz: Bütün o endişeli halleri dibine kadar samimidir. Bir meşhur sizi asla kandırmaz.
Her sabah haklarında çıkan haberlere bakar ve sorarlar kendilerine “ben sandıkları bu insan kim?” diye.
O zaman onları bizden ayıranın ne olduğunu anlamaya başlarız: Bunlar meşhurlar aleminin yazılı olmayan kurallarıdır.
Meşhurlar kurallar izin verdiği ölçüde sever, hayatı yine o kurallar çerçevesinde paylaşırlar. Böyle öderler meşhurluklarının bedelini. Anlayışlı olmak gerekir.
Bizlerse posterlerine, kliplerine, asker cüzdanındaki resimlerine bakar ve onlarla aşk yaşarız. Daha fazlası haddimizi aşmak olur. Balmumundan kanatlarla güneşe yaklaşılmaz.

Haberin Devamı

Spectrum kafası

Ece Temelkuran’ı “Commodore 64 solcusu” olmakla suçlayarak bir teşbih klasiğine imza atan Nagehan Alçı hız kesmiyor.
Bu sefer de Ece’nin “işlevini tamamladığını” söylemiş.
Kusura bakmasın ama tam ZX Spectrum kafasıyla edilmiş bir söz.
Gençler hatırlamaz: Sinclair ZX Spectrum vaktiyle Commodore 64’e rakip olsun diye çıkarılmış bir ev bilgisayarıydı. Onun ekonomik ve primitif versiyonu.
Biz ZX Spectrum çocukları, Commodore 64 sahibi arkadaşlarımıza imrenerek bakar, hatta hasedimizden arada çamur atardık. Nagehan’ın yazısını okuyunca hatırlamadan edemedim.

tatlı  Sözlük

Haberin Devamı

Somali: Kendine olmasa da bize ekmek çıkaran ülke.

Yazarın Tüm Yazıları