Mersin’de ’Ertugrul’ sergisi açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de ’Ertugrul’ sergisi açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 09:07

MERSİN’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Türk-Japon ilişkilerinin 125’inci yılı nedeniyle özel bir sergiye hazırlanıyor. Sergide; Osmanlı İmparatorluğu tarafından, dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla gönderildiği Japonya’da 16 Eylül 1890 tarihinde batan ve taşıdığı 655 kişiden 587’si hayatını kaybeden Ertuğrul Fırkateyni ile ilgili materyaller yer alacak.

Haberin Devamı

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Deniz Müzesi Komutanı Binbaşı Tümral Cansoy, Mersin Türk Japon Dostluk Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Süleyman Cengiz, Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Tamam’ın hazır bulunduğu ziyarette, hazırlığı yapılan sergiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Tuğamiral Demirhan yaptığı konuşmada "Mersin Deniz Müzesi bünyesinde özel bir Ertuğrul Sergi Salonu hazırlıyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Bu salon Türk Japon Dostluk İlişkilerinin gelişmesi ve güçlenmesinde çok önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. Dernek

Başkanı Süleyman Cengiz de "Deniz Müzesi bünyesinde açılacak olan Ertuğrul Salonu’nun Mersin-Kushimoto kardeş kent çerçevesinde çok isabetli olduğunu düşünüyoruz. Salonun oluşturulmasında dernek olarak her türlü desteği sağlamaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!