Merkür kova burcunda

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Neptün kova burcuna girdi derken Merkür de kova burcunda dolaşmaya başladı. Böylece kova burcunun etkisi daha da büyümüş oldu. Çünkü, Merkür kova burcunu sever ve özelliklerini iyice açığa çıkartır.

Kısa yolculuklar, her türlü iletişim araçları, gazeteler, dergiler, televizyon ve haberleşmeler, yazışmalar, sözleşmeler, edebiyat ve sanat alanında yapılacak açıklamalar ve bunlara benzer daha birçok konularda son derece hareketli bir dönemin başladığını haber veriyor.

Evet, Merkür kova burcundaki kısa yolculuğu sırasında birçok değişikliğin büyük bir hızla gerçekleşmesinde zihinsel faaliyetleri arttırıyor ve kararları kolaylaştırıyor.

Şayet yazılı anlaşmalar yapacaksanız bu devre uygun ancak, bu birkaç gün değil. Çünkü, Neptün'le kavuşum halinde bulunuyor. Aslında bu konum çok ilginç fikirlerin doğmasına ve her türlü alışılmışın dışında sözü olanların kolay konuşabilecekleri, istedikleri gibi ifade edebilecekleri bir dönem. Ancak, bu konum aynı zamanda aldatıcı görünümlere ve yanıltıcı durumlara da neden olabilir. Tabii bunun sonucunda farkında olmadan zor taahütlerin ya da kayıp getirebilecek işlerin içine girmiş olursunuz.

Şayet duygularınız çok güçlüyse ve iç sesinizi dinlemeyi öğrenmiş biriyseniz o zaman içinizden gelen yolda yürüyün. Merkür-Neptün etkisi size en doğru olanı ilham edecektir. Tabii bu esnada Merkür'ün daha da büyümüş hali olan Uranüs'ü de unutmamak gerekiyor. Bu üçlü enerjinin ne kadar güçlü olduğunu söylemeye gerek yok.

Merkür ve Uranüs'ün harekete geçirici enerjisi Neptün'ün belirsiz ideallerini biçimleyerek yön verecek ve muhteşem bir yaratıcılık sergileyebileceksiniz.

Gökyüzünün bu konumu en fazla Kovaları etkileyecek. Özellikle de kova burcunun ilk derecelerinde doğmuş olanları. Bu nedenle Ocak ayının son haftası doğanlar hem zihinsel hem de sezgisel potansiyellerinin yükseldiğini kuvvetle hissedecekler. Yapmak istediğiniz, karar vermediğiniz veya yarım kalmış işlerinizle ilgili çalışmaları başlatabilirsiniz. Hem sanat hem de iletişim alanında son derece verimli çalışmalar yapabilirsiniz. Tabii bu esnada büyük değişimleri gerçekleştirebilecek enerjiye de ulaşacaksınız. Yalnız bu esnada dikkatli araştırmalar yapmalı ve iyice konuyu incelemeden harekete geçmemelisiniz.

Aslanlar, gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenen diğer burçtur. Merkür, zihinsel potansiyelinizi arttırmakla birlikte düşüncelerin zihninizden büyük bir hızla geçip gitmesine neden olur. Çok çeşitli düşünceler büyük bir hızla akıp giderken kendiniz bile yetişemeyebilirsiniz. Tabii bunun sonucunda belirsizlik ve kararsızlıklar ortaya çıkabilir. Zihinsel gerilim içine girebilir ve sıkıntı duyabilirsiniz. Yakınlarınız, aile bireyleri ve arkadaşlarla ilgili yanlış anlamalar, anlaşmazlıklar ve buna bağlı sorunlar çıkabilir. Kendinizi son derece zeki ve çevrenizdekileri aptal bulabilirsiniz. Bu durum ilişkilerinizi zayıflatabilir veya anlaşmazlıkları arttırabilir. Bu devre içinde karar vermek ve sabırsızlık içine girmek doğru değil. En iyisi bu devrenin geçmesini beklemek.

İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar olumlu kararlar alabilir, sosyal ve kültürel faaliyetlerini arttırabilir ve dikkat gerektiren konularda başarılı çalışmalar yapabilirler.

Boğa ve Akrepler ise, iletişim sorunları, yanlış anlamalar ve iş arkadaşlarıyla ilgili anlaşmazlıklar içine girebilirler. Bu devre içinde tartışmalardan uzak durmalı, karar vermek için acele etmemelisiniz.






 








Yazarın Tüm Yazıları