Merkez üssü WON-DER

HUZURUNUZDA bir bağlantı daha. Avusturya, WON-DER. Para akışı ve ilişkilerin bir örneği olmak üzere.

Deniz Feneri üzerinden bağlantılar, aynı zamanda İslami örgütlenmenin aynası. Bir yandan ceplere para, öte yandan Avrupa’da ve Türkiye’de bizim arkadaşlara para. WON-DER tam buna denk düşüyor.

İmam Hatip mezunlarının Türkiye’de derneği var. WON-DER bunun Viyana uzantısı. W, Wien, Viyana’yı simgeliyor.

Almanya milli görüşçülere sırt çeviriyor. Sadece onların Almanya’da misyonerlik faaliyetlerinden bıktığı için değil. Asıl hayali şirketlerle halkı kandırdıkları ve her anlamda sorun yarattıkları için.

Almanya’da tutunamayan milli görüşün bir bölümü kendini Avusturya’ya atıyor. Uzun süredir Viyana’yı mekan tutuyor.

Üsleri WON-DER.

İDDİANAME SAYFA 112

Gerisi Deniz Feneri iddianamesi, sayfa 112’de:

"WON-DER adı altında kurulan ve tüzüğünde Avusturya’daki Türk öğrencilerine yardım etmeyi amaçlayan derneğin başkanı Yusuf Kara, Mehmet Gürhan’a başvurarak, Viyana’daki öğrenciler için binaya ihtiyaç olduğunu anlatmış. Bina satın alınmadan önce de, WON-DER’e yardım ediliyormuş."

İddianameye göre, bina ayda 20 bin Euro’luk taksitlerle alınıyor. İlk ödeme 300 bin Euro. Toplamı 1 milyon 300 bin Euro. Binayı satın alan Weiss Handels, Deniz Feneri bağlantılı şirketlerden biri.

Binayı satın alma kararı, Deniz Feneri sanıklarından halen tutuklu bulunan Mehmet Gürhan’a ait.

OYSA AB’DE KARŞI

WON-DER bir yandan Avrupa’daki milli görüşün merkezlerinden biri. Aynı zamanda, Deniz Feneri üzerinden toplanan paraların İslami amaçla kullanılmasının çarpıcı örneği.

Deniz Feneri’nin topladığı paralar ya dinci yayınlar yapmak üzere, TV’ler, radyolar kurmak için kullanılıyor. Ya da kendi yandaşlarına kolaylıklar sağlamak için.

Viyana valsler diyarı, bir uygarlık kenti. Bizim açımızdan başka bir özelliği var. Son beş yılda bakanların sık sık uğradığı bir merkez.

Avusturya bu olaylara ilgisiz. Buna karşı, Türkiye’nin AB üyeliğinde şahinler arasında. Bizdeki dincilere bu ilgisizlik yetiyor.

AB üyeliğinden dolayı Avusturya’yı eleştirmek onların aklına bile gelmiyor.

Küfürbaz Terim hesap verecek

İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığına dün 2008-42195 sayı ile Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında suç duyurusu yapılıyor. Suç duyurusunda bulunan spor yazarı Osman Tamburacı.

Üç gün önce Tamburacı, her zaman olduğu gibi, TV’de spor yorumu yapıyor. Türkiye-Belçika maçıyla ilgili.

Yoruma kızan Terim, Tamburacı’yı arıyor ve ağza alınmayacak küfürler sıralıyor. Ne ana, ne avrat bırakıyor. Küfürbaz Terim’in bu macerasını dün yazıyorum.

Olayın devamı var. Tamburacı dün İstanbul Cumhuriyet Savcılığına giderek, Terim hakında suç duyurusunda bulunuyor. Savcılığa ifade veriyor.

Tamburacı, ayrıca Terim aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Küfürbaz Terim’in eleştirilere karşı hazımsız olduğunu bilmeyen yok. Sık sık medyaya sataşması, onun alışkanlığı. Sataşma şimdi geride kalıyor, şimdi terbiye sınırını aşıyor, küfürbazlık dönemine giriyor.

Davalar bir yana, Futbol Federasyonu ve spor basını ne yapacak, onu merak ediyorum.
Yazarın Tüm Yazıları