Merak ettikleriniz

Son zamanlarda yıldız haritasının incelenmesini isteyen faks ve mailler ne yazık ki, eksik bilgiler içeriyor.

Doğum zamanını tam olarak saat dahil bildirdiğiniz halde doğum yerini yazmayı unutuyorsunuz. Tabii bunun sonucunda hesaplamalar yapılamıyor. Çünkü doğum yeri olmadan enlem-boylam hesaplamaları yapılamadığı için yükselen burcu tespit etmek mümkün değil.

DRUİDLER hakkında bilgi isteyen Mehmet Bey, siz de doğum saatinizi bildirmediğiniz için yükselen burcunuz hakkında bilgi veremeyeceğim. Fakat, Druidler’in Keltler’in eğitimliler sınıfına mensup olduklarını, kralların ve soyluların randevu ve organizasyonlarını düzenledikleri, rahip, hekim, eğitmen, şair, astrolog ve majisyen oldukları biliniyor.

Çok uzun süren eğitimlerinin sözlü olduğu ve aralarında kadınların bulunduğu (Druidess) tunç ve altın madenlerinden yaptıkları araçları kullandıkları tespit edilmiş. Hatta Druidler’in kullandığı altın göğüs zırhları ve gerdanlıklarının müzelerde görülebileceği belirtiliyor.

Drudizm’in bir çeşit ağaç kültü olması ve özellikle meşe ormanında yaşamaları ilginçtir. Tapınma biçimleri de meşe ağacında asalak olarak yaşayan ökse otuna saygı şeklinde olması, özel günlerde altın bir orakla ökse otunun törenle kesilmesi efsanelerde anlatılır.

Ökse otunun Cermenlerce de kutsal sayılması bu otu daha da ilginç kılıyor. Hatta Ortaçağ metinlerinde ökse otu düpedüz bir ağaç gibi tanımlanıyor. Virgilius ve James Frazer’in bitki kültü üzerine yazdıkları yazılarda 'Altın dal' olduğu belirtiliyor.

Druidler’in geleceği ön görmek için çeşitli fal yöntemleri bildikleri ve bu nedenle halkın saygısını kazandıkları, ayrıca bazı büyüsel törenler yaptıkları için korku uyandırdıkları da anlatılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları