MELTEM ALT KİMLİKLERE ULAŞACAK!

Oyunculuğundan sonra ilk yönetmenlik deneyimiyle de adından başarıyla söz ettiren Meltem Cumbul, oyuncu adaylarına ve oyunculara Eric Morris metodunu kullanarak, 22 – 23 – 24 Mart’ta, 3 günlük workshop eğitimi verecek.

Haberin Devamı

Amerikalı yazar Martin Sherman’ın yazdığı ve faşizmin toplum üzerindeki etkilerini gördüğümüz, Nazi Almanyası döneminde eşcinsel bireylere yapılan baskının konu edildiği ve o döneminin üzerine gidilmeyen şiddet alanlarından biri olan cinsel kimlikleri nedeniyle ötekileştirilen bireyler üzerinden iyinin, kötünün ve özgürlüğün anlatıldığı, özgürlüğün, her türlü baskıya ve şiddete karşı insanın içinde olduğu gerçeğinin paralelinde bütün bu şiddetin içinde gerçek sevginin ve fedakarlığının hatırlatıldığı ‘Bent’ oyununu yöneten Meltem Cumbul’un yakın ve yeni projeleri arasında bir workshop yapmak var.

Meltem Cumbul, profesyonel oyuncu kadrosuyla kaliteli eğitime imza atan Uniact Studio'da, 22-23-24 Mart'ta oyunculara yönelik, Eric Morris metodunu kullanarak, özel bir çalışma gerçekleştirecek.

Alt kimliklerine ulaşacaklar!

Haberin Devamı

Düzenlenecek workshopta, oyuncular bu seçimsel yaklaşımı deneyimledikleri süre boyunca alt kişiliklerinin farkına varacak, keşfedecek, monolog ya da sahnelerine uygulayabilecekler.

İlk olarak enstrümantal süreç!

Workshop çalışmasında, aynı zamanda enstrümanınız üzerine de çalışılacak olup, enstrümantal çalışma, bireyin kendini engelleyen faktörleri tanımlama, ifade etme ve elemine etmeyi sağlayan bir süreci kapsayacak.

Kişisel envantarin kullanılacağı işçilik süreci!

İşçilik olarak adlandırılan süreçte ise oyuncu, karakterin gerçekliğini yaratmayı deneyimleyecek.

İnsanın içindeki seslere ve olup bitene kulak vermesini öneren bu çalışma, bireyin sahip olduğu kişisel envanterini kullanarak farkındalığını esnetmeyi hedefliyor.

MELTEM ALT KİMLİKLERE ULAŞACAK

Yazarın Tüm Yazıları