Mektuplar

RUMUZ: İçedönükOğlunuz çok zeki ve algılaması çok yüksek bir çocuk.

Haberin Devamı

Ancak kendisini güvende hissetmeye ihtiyacı var. Hayal gücü yüksek olduğu için onun endişelerini besleyecek şekilde davranmaktan kaçınmalısınız. Anlatılanları hayal ediyor ve bambaşka biçimlere dönüştürebiliyor. Bu arada izlediği filmler ve özellikle çizgi filmler konusunda çok dikkatli davranmalısınız. Kavga, dövüş sahnelerinin olduğu filmler ona cazip gelebilir fakat dünyanın da izlediği filmler gibi olduğunu düşünebilir ve dışarı çıkmak istemeyebilir. Ayrıca onun anlamayacağını düşünerek yanında yaptığınız konuşmalardan da çok etkileniyor.

Sözlerinize dikkat etmelisiniz. Güvenli ortamı sağladığınız zaman kendisini çok iyi hissediyor ve bunun bozulmasını istemediği için dışarı çıkmıyor. Ayrıca dışarısı ona ürkütücü gelebilir. Siz ve çevresinde bulunan yetişkinler, ona dışarısıyla ilgili endişelerinizi yansıtmamaya özen göstermelisiniz.

Okula gitmek istememesini fazla büyütmeyin. Zaten henüz çok küçük. Onunla daha fazla vakit geçirin ve dışarı birlikte çıkın. Eğlenceli ve güvenli ortamlarda gezdirin ve güven uyandıran çocuklarla birlikte olmasını sağlayın. Böylece rahatlamasına yardımcı olun. Dışarı çıkmak istemediği zaman zorlamayın ve sevgiyle davranın. Sevildiğini hissetmeye ihtiyacı olan bir çocuk. Burcu ikizler ama Merkür ile Venüs kavuşum halinde Boğa burcunda duruyor. Mars-Neptün kavuşumu ile ters açıda bulunan Jüpiter yüksek bir zeka vermekle birlikte hayal gücü ve endişelerin büyük olduğuna işaret ediyor. Yükselen burcu aslan. Gelecekte kendisini göstermeyi başaracak ve içe dönük hali değişecek. Hatta yurt dışında gezebilecek duruma gelecek. Ancak şimdi ona karşı sabırlı ve anlayışlı davranmanız gerekiyor. Anneyi çok önemsiyor ve çok etkileniyor.

Siz onun değişmesine yardımcı olurken siz de değişeceksiniz. Fakat onu belirli bir davranış biçimine zorlamak yerine anlamaya çalışın ve hayal gücünün nasıl çalıştığını keşfedin. Aslında oyun oynarken gözleyebilir ve davranışlarından düşünce ve beklentilerini anlayabilirsiniz. Hatta içe kapanık olmasının nedenlerini de anlamanız mümkün. Evdeki ortam, anne-baba ilişkisi ve annesiyle babasının diğer insanlarla ilişkileri bile çocuğu etkiler ve çeşitli davranış biçimleri geliştirmesine neden olur. Sizin davranışlarınız değiştiği zaman çocuğun davranış biçimi de değişir. Onu zorlamadan siz kendi tavırlarınızı değiştirerek çocuğunuzun da değişmesine yardımcı olabilirsiniz.

Şansızlıklar fırsatlar yaratabilir

Aslan burcunda ilerleyen Ay, öğle saatlerinde Satürn’ü tetikleyecek. Öğleden sonraki saatler, kuşkuların uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, kayıplarla birlikte kazançların ortaya çıkacağını gösteriyor. Şanssızlık gibi görünen olayların içinde beliren fırsatları değerlendirebilenler kazanacaklar. Özellikle uzun soluklu projeler ve geleceğe yönelik yapılan işler, irade ve güç gerektiren konularda dikkat çekici gelişmeler meydana gelecek. Bugün hayaller gerçek olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları