Mehmet Y. Yılmaz: 'Türkiye'de başka, dünyada başka!'

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Y. Yılmaz: Türkiyede başka, dünyada başka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 20:54

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Fenerbahçe-Galatasaray maçını değerlendirdi...

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKA: GALATASARAY OYUN KURAMADI
 "Bir futbol maçından daha çok kör dövüşü seyrettik. Buna biraz hakem de izin verdi. Normal olarak bu düzeyde iki takımın oynadığı bir 45 dakikada bu kadar çok faul çalınıyorsa bir tane de kırmızı kart görmek gerekirdi. Onu da Tolga görmeliydi.

Van Persie'nin attığı gol tipik bir Van Persie golü... Maçın hemen başında Volkan Şen'in ezdiği top, hemen arkasındaki Van Persie'ye gelmiş olsaydı, zaten birinci yarının skoru daha önce oluşacaktı.

Galatasaray'ın sorunu oyun kuramıyor olması. 45 dakika boyunca bir kere bile organize bir atak geliştiremediler. Sinan Gümüş ile Sneijder'in sanki sahada olmaması gerekiyor gibiydi.

İKİNCİ 45 DAKİKA: SERDAR AZİZ'İN DE KIRMIZI GÖRMESİ GEREKİYORDU
İkinci yarı başladığında Galatasaray'ın bazı değişiklikler yapacağını varsayıyordum. Sinan Gümüş'ün çıkıp Podolski'nin girmesini, aynı şekilde Selçuk İnan'ın da oyuna dahil olmasını ve bu değişikliklerle Galatasaray'ın ofansif bir tavır almasını bekliyordum. Fakat bunlar olmadı.

Haberin Devamı

Galatasaray sanki birinci yarı çok iyi oynuyormuş gibi, ikinci devreye de aynı kadroyla başladı ve Serdar Aziz'in büyük bir hatasıyla 2-0 yenik duruma düştü. Normal olarak Serdar Aziz'in kırmızı kart görüp Galatasaray'ın 10 kişi kalması gerekiyordu. Ama Cüneyt Çakır Türkiye'de başka, dünyada başka türlü maç yönetiyor.

Fenerbahçe çok akıllı bir oyun oynadı ve rakibini sıkıştırdı. Ve rakibi zaten sezon başından beri oyun kuramadığı için bu sıkışmayı aşamadı.

Bu maçın geneline baktığım zaman söyleyeceğim şey şudur; Türkiye'de futbol oynanmıyor."

BAKMADAN GEÇME!