Meğer eşim patronunun 4 yıldır metresiymiş

Sevgili Güzin Ablacığım; her gün yazılarını okuyorum. Toplumumuz hakkında çok şey öğreniyorum ancak sana anlatacaklarım da eminim okurlarına bir şeyler katacak.

Ben 36 yaşında bir erkeğim. Eşim özel sektörde çalışıyor. Patronuyla arası çok iyiydi ve kendisi de işinde çok başarılı.
Birkaç gün önce, patronunun 4 yıldır metresi olduğunu öğrendim. İmam nikahı kıymışlar. Yani işlem tamam. Hiç kimse de, konumundan dolayı bir şey diyemiyormuş. Adam patron ama o da evli ve iki tane kocaman çocuğu var. Ne yapacağıma henüz karar veremedim.
İçim içimi yiyor. Bizim de bir yavrumuz var. Başkalarının sözüne inanıp eşimle anında boşanayım mı yoksa olayı bir de onun ağzından dinleyeyim mi? Eşimin sosyal nedenlerle de zaman zaman patronuyla şehir dışına, yurtdışına iş gezilerine gitmesi gerekiyordu. Bu yüzden mi acaba ona böyle bir kulp taktılar. Başarılı diye mi böyle söylediler. Aslında eşimi çok seviyordum. Ama ne yapacağımı bilemiyorum, boşanmalı mıyım, öldürmeli miyim, kararsızım... Ama inan, kendimden de nefret ediyorum.
RUMUZ: BU NASIL PATRON

Aman oğlum, öldürmeyi bir kenara bırak hemen? Aklı başında olgun bir insansın. Bu öğrendiklerin biraz dedikoduya benziyor. O zaman hemen bu duyduklarını eşine anlat; ondan gerçeği iste? Ona asla “vururum, kırarım” diye yaklaşma. Sakin olmaya çalış. Gerçeği yüzünün ifadesinden anlarsın. Eğer tatmin edici bir şey söyleyemezse, boşanırsın. Çünkü gerçekten böyle bir düşünceyle yaşamak çok zor.
Ancak şunu da unutma, ülkemizde hala başarılı kadına kuşkuyla bakılıyor. Bu başarısını mutlaka kadınlığını, dişiliğini kullanarak elde ettiği düşünülüyor. Bunu hem erkekler hem de kadınlar düşünüyor. Sakın kıskançlıktan olmasın? Bunu sana nakledenler, gerçekten dost mu, yoksa yuvanızı yıkmak, eşini işinden ve mevkiinden etmek, tüm hayatınızı alt üst etmek için mi kolları sıvamışlar. Bunu da düşün. Zaten satırlarından pek de emin olmadığın anlaşılıyor.
Bir konuş bakalım eşinle. Ama onu kırmadan, suçlamadan konuş. Bir açık kapı bırak, bakalım ne diyecek?

Menopoza gireli 6 ay oldu aşırı terlemeye çare bulamadım

Sevgili ablacığım, ben 50 yaşlarında bir kadınım, evli barklı, iki çocuk annesiyim. Yazılarınızı hep okuyorum. Bizleri aydınlattığınız için size binlerce teşekkür.
Ben 6 ay kadar önce menopoza girdim. Ve giderek sinirli, huysuz bir kadın oldum çıktım. Bir de beni çok rahatsız eden aşırı bir terleme var. Hava ister serin olsun, ister sıcak... Ben sürekli terliyorum. Ve bu terlemeyi ne deodorant kesiyor, ne de pudra...
Üstelik terim çok ağır kokmaya başladı. Bana bir arkadaşım menopoza girildiğinde bu terleme ve sıcak basmasının doğal olduğunu söyledi. Ve eğer menopoz tedavisi görmezsem, uzun süre bunu çekeceğimi anlattı. Oysa ben menopoz tedavisi görmek istemiyorum. Bana akıl verir misiniz?
RUMUZ: MENOPOZ

Sevgili okurum, haklısın. Menopoz döneminde aşırı terleme ve sıcak basması, halk deyimiyle al basması gerçekten insanı çok fazla rahatsız eder. Menopoz tedavisi için uzman bir doktora danışmalısın. Bulunduğun ilçede devlet hastanesinde elbette menopoz bölümü vardır. Yoksa bile iyi bir kadın doğum uzmanı sana yardımcı olabilir. Ancak bu konularda basında çok çelişkili haberler çıkıyor. Artık bazı uzmanlar östrojen tedavisini doğru bulmuyor. Bu tabii biraz da hastanın durumuna bağlı...
Bu arada doğal bir tedavi kabul edilen adaçayını menopoz tedavisi amacıyla kullanmanda yarar var. Aşırı terlemeden yakınıyorsan, deodorantlar da yarar sağlamıyorsa, adaçayını denemelisin. 60 gram adaçayını bir cezve suda kaynatıp ( bir- iki fıkırdatıp) içmelisin. Günde iki, üç fincan bu çaydan içersen, terlemen azalacaktır.
Ter kokusu için ise, deodorantlar işe yaramadığına göre, eczaneden alacağın l00 gram saf alkol ( lavanta kokulu kolonya da olur), 50 gram gül suyu, bir küçük kahve kaşığı salisilik asit ve 50 gram şapı karıştır, güzel bir koku vermek için birkaç damla lavanta esansı ekleyip, bu karışımı koltuk altlarına sürebilirsin. Varsa bir püskürtücü yardımıyla püskürtebilirsin de.
Yazarın Tüm Yazıları