Medya Fener dedi

Güncelleme Tarihi:

Medya Fener dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2005 01:45

Anketimize katılanların tamamı F.Bahçe’nin çok büyük avantaj yakaladığı görüşünde birleşirken, futbolun sürprizlere açık olduğunun unutulmaması gerektiğini de belirttiler.

BİRİNCİ Süper Futbol Ligi'ndeki şampiyonluk yarışının heyecanı tüm Türkiye'yi sardı. Taraflı tarafsız tüm futbolseverler, ellerinde kağıt kalem, mutlu sona kimin ulaşacağının hesabını yapıyor. Biz de Hürriyet Spor Servisi olarak, Türk medyasının önde gelen futbol otoritelerine ve sporla yakından ilgili siyaset yazarlarına, herkesin cevabını merakla beklediği o meşhur soruyu sorduk: "Şampiyon kim olur?"

Sorumuza yanıt veren 25 yazarın tamamı, aradaki 4 puanlık farkın Fenerbahçe için çok büyük bir avantaj olduğu görüşünde birleşiyor. Buna karşın 3 yazar (Togay Bayatlı, İlhan Söyler, Turgay Şeren) Fenerbahçe ile Galatasaray'ın şampiyonluk şanslarının eşit olduğunu savunuyor. Konuya farklı açılardan yaklaşan yazarlar da var... Fatih Altaylı, "G.Saray sadece sahada mücadele etmeye çalışıyor, o da yetmiyor" diyerek, olaya bambaşka bir boyut kattı.Kazım Kanat ise, büyük ses getirecek çarpıcı bir iddiada bulunarak, "Fenerbahçe hem bu yıla hem geleceğe büyük yatırım yaptı. 5 yıl üst üste şampiyon olur" dedi.

Togay BAYATLI

(Hürriyet)


Son haftaya kalır

F.Bahçe
daha şanslı görülüyor. Ancak sarı lacivertliler kimsenin beklemediği anda gitti, Beşiktaş'a kendi sahasında yenildi. Demek ki, F.Bahçe'nin de zaman zaman kırılma noktaları olabiliyor. Diğer taraftan sarı lacivertlilerin 3, G.Saray'ın ise sadece 1 deplasman maçı var, o da F.Bahçe ile. Son haftaya kadar şampiyonun belli olacağını sanmıyorum.

Erman TOROĞLU

(Hürriyet)


İlk 2 sıra değişmez

FENERBAHÇE
şampiyon olur, Galatasaray ikinci gibi gözüküyor. Üçüncü şu anda belli değil. Futbolda sürpriz var mı, var. Onun için de Galatasaray'ın şansı hala var. Amaaa, Türkiye'de hala her şey sahada mı oynanıyor? Bazı kulüp başkanlarımızın söylediği gibi!

Can BARTU

(Hürriyet)


Lig sonunda belirlenir

FENERBAHÇE de Galatasaray da şampiyonluğa çok alışmış iki takım. Hangisinin şampiyon olacağı ligin sonunda belli olur. Ama şu anda avantajlı olan Fenerbahçe. Bu avantajı kolay kolay yitirmemesi lazım.

Yalçın DOĞAN (Hürriyet)

G.Saray fırsatı kaçırdı

F.BAHÇE şampiyon olur. Çünkü, şu anda en avantajlı görünen takım o. Kadıköy'deki Fenerbahçe-G.Saray derbisi, şampiyonu belirler. O maçta da F.Bahçe'ye beraberlik bile yeter. Galatasaray boşu boşuna çok puanlar kaybetti, fırsatı kaçırdı.

Vedat OKYAR

(Hürriyet)


Avantajın kötüsü olmaz

BEN bu yaşıma geldim, avantajın kötüsüne rastlamadım. Fenerbahçe Trabzon maçında kupanın bir kulpunu tuttu. Bundan sonra Fenerbahçe, kendi hata yapmazsa Galatasaray'ın yapacağı bir şey kalmaz. Trabzon ile Galatasaray lig ikinciliği için oynarlar. Bana göre Fener bu işi bitirir.

Korkut GÖZE

(Hürriyet)


Diyarbakır maçı kritik

FENERBAHÇE,
bu hafta Diyarbakır'da final oynayacak. Kazanırsa, hiç beklemeden turunu atsın. Sarı lacivertlilerin Ankaragücü ve Konya deplasmanlarında zorlanabileceğini bile düşünmüyorum. Galatasaray'a kaybetse de mutlu sona ulaşır.

İlhan SÖYLER

(Hürriyet)


Papatya falı

İKİ
takım da virajı aldı, 4 kilometrelik bir mesafe kaldı. Hangisi lastik patlatırsa yarıştan kopar. Bu mesafedeki durakları başarıyla geçen takım, kesinlikle şampiyon olur. Puan farkına bakarsak Fenerbahçe. Ama, iki maçı içerde oynayacak olan Galatasaray. Şu takım şampiyon olacak diyenin alnını karışlarım. Hiçbir şey daha belli değil. Papatya falına döndü.

İlker YASİN

(Hürriyet)


Futbola göre Fener

FENERBAHÇE,
Diyarbakır maçını hasarsız atlattığı taktirde, Türkiye Ligi'nin şampiyonudur. Sarı lacivertlilerin orada puan kaybetmesi, şampiyonluğu Galatasaray maçına bırakır. Ama puan olarak değil oynanan futbolla değerlendirme yaparsak ligin şampiyonu Fenerbahçe'dir.

Kanat ATKAYA

(Hürriyet)


Fenerbahçe bırakmaz

FENERBAHÇE
şu dakika itibariyle şampiyonluğu bırakmaz. Ama futbolun bu kadar sevilmesinin sebebine örnek vermek gerekirse, Galatasaray da hala şampiyonluğu kovalıyor. Bu ufak ihtimal bile zaten son derece zevksiz sezonu, tadından yenmez hale getiriyor.

Fatih ALTAYLI (Hürriyet)

FENERBAHÇE şampiyon olur. Birincisi hakemlerin kararları net ortada. İkincisi takım olarak daha iyi görünüyorlar. Üçüncüsü puan olarak zaten öndeler ve bu hakemlerle bu farkın kapanmayacağı ortada. Futbol Federasyonu Başkanı'nı da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın seçtirdiğini unutmamak lazım. Ayrıca, geçen haftaki futbollara bakınca da Fenerbahçe'nin daha çok hakettiğini söylemek mümkün. Galatasaray sahada mücadele etmeye çalışıyor, o da yetmiyor.

Ercan SAATÇİ

(Hürriyet)


Kuşkusuz Fenerbahçe

FUTBOLDA,
son maç bitene kadar hiçbir şeyin kesinleşmeyeceği malum. Ancak, Fenerbahçe'nin 4 puan önde olması ve camianın bu konudaki istekliliği, sarı lacivertlileri Galatasaray'a oranla daha avantajlı kılıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin şampiyon olacağından hiç kuşkum yok.

Meriç ENERCAN

(Hürriyet)


Psikolojik avantaj

Fenerbahçe
şampiyon olur. Trabzonspor eğer Fenerbahçe'yi yenebilseydi, kendisi veya Galataray şampiyon olabilirdi. Ancak Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek sağladığı puan ve psikolojik avantajı, evindeki Galatasaray maçında da sürdürüp sezon sonunda mutlu sona ulaşacaktır.

Ahmet ÇAKAR

(Kanal D - Sabah)


Fener bitirdi gibi

FENERBAHÇE
şampiyon olur. Çünkü, çok önemli sınavlarını bitirdi, Diyarbakır ve Ankaragücü maçlarını da kazanacak gibi görünüyor. O maçların birinde puan kaybetse bile, evinde Galatasaray'a yenilmediği taktirde şampiyon olacak. Dolayısıyla, Fenerbahçe işi büyük oranda bitirdi.

Alaettin METİN

(Akşam)


10 puan fark atmalıydı

Ligin
çok üstünde bir kadrosu olan F.Bahçeen az 10 puanla şampiyon olması gerekirdi. 4 puanlık fark çok önemli. Diyarbakır, A.Gücü ve Konya deplasmanları F.Bahçe'yi zorlamaz. Takım iyi top oynamadığı için herkes tedirgin ama, maç kazanacak bireysel yetenekleri çok fazla. Bana göre F.Bahçe avantajını iyi kullanıp ligi şampiyon bitirir. Kadıköy'deki G.Saray maçı ise formalite olur.

Erdoğan ŞENAY

(Milliyet)


F.Bahçe tartışılmaz

FENERBAHÇE
'nin şampiyonluğu konusundaki inancım liglerin daha ilk yarısı bitmeden vücut etmişti. Şimdi ligin son 4 haftalık turuna girerken 4 puan öndeki Fener’in, kendisini kovalayan rakiplere hiçbir koz bırakmayacağı inancındayım.

Hulki İLGÜN

(Fanatik)


Fener rakipsiz

FENERBAHÇE,
başta Alex olmak üzere Anelka, Nobre, Tuncay ve Rüştü gibi birbirinden değerli futbolcularıyla şampiyonluğun tek adayıdır. Aslında bu Fenerbahçe, önümüzdeki yıllarda çok daha büyük puan farklarıyla şampiyon olacaktır.

Turgay ŞEREN

(Akşam)


Şanslar eşit

MANTIKLI
bakılırsa F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı tabii ki daha fazla. Ama futbolda pek mantık yok. Kaldı ki, Fener'in çok zor maçları var. Hepsi de deplasman. Bir de Galatasaray-Fenerbahçe maçı var, kimin yeneceği belli değil. En zayıf da kazanır, en kuvvetli de. Şansları eşit görüyorum.

Sanlı SARIALİOĞLU

(Vatan)


Fener oldu bile

BANA
göre F.Bahçe şampiyon oldu. G.Saray ile kendi sahasında oynayacak olması büyük avantaj. Sarı lacivertlilerin kalan dört maçta fazla puan kaybedeceğini sanmıyorum.

Doğan KOLOĞLU

(Vatan)


Eskisi gibi değil

F.BAHÇE
şampiyon olur. Galatasaray en umulmadık takımlara puan kaptırdı. Ayrıca inançları da, o bildiğimiz yıllardaki G.Saray gibi değil.

Talay ERKER

(Vatan)


Hakemlerin eseri

GÖRÜNEN;
yüzde 99.99 Fenerbahçe şampiyon. İkincilik için G.Saray'ın yolunu keserse, Trabzon keser. Ligin en iyi futbol takımını soruyorsanız, bana göre baştan sona kadar Trabzonspor. Ama sıralamayı yapan en büyük güç maalesef hakemlerdi.

Zeki ÇOL

(Vatan)


Adayım zaten Fener’di

FENERBAHÇE,
Trabzonspor galibiyetiyle yarışta çok önemli bir avantajı yakaladı. Bu aşamadan sonra kalan maçlarda Fenerbahçe'nin bu avantajı kaybedeceğini düşünmüyorum. Zaten sezon başından beri değişik zamanlarda da dile getirdim; şampiyonluk adayım Fenerbahçe'ydi.

Halil ÖZER

(Milliyet)


Fener artık bırakmaz

OLAYA
matematiksel olarak bakarsak; F.Bahçe 4 maçının 3'ünü kazanırsa ve bir tanesinden mağlup ayrılsa bile şampiyon oluyor. Yine G.Saray 4'te 4 yapsa da şampiyon olamıyor. İpin ucu F.Bahçe'nin elinde.

Kazım KANAT (Sabah)

Fener 5 yıl üst üste şampiyon olur

ELBETTE Fenerbahçe şampiyon olur. Daha kötüsü de şu; 5 yıl üst üste şampiyon olur. Hiçkimse bu gerçeği görmek istemiyor ama, Fenerbahçe hem bu yıla hem geleceğe büyük yatırım yaptı. Galatasaray kaosta. Beşiktaş'ın önünde ise çözülmesi gereken çok ciddi sorunlar var. Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım, Timurlenk gibi yakıp yıkarak geçti, kimse dur diyemedi. Sayın Yıldırım açık ve net biçimde, "Bu işler masa başında bitiyor, onu da öğrendim" dedi. Cem Papila diye bir hakem çıktı, Fenerbahçe'nin önünü açtı. İşte bu yüzden diyorum ki, 2010 yılına kadar Fenerbahçe'yi kimse durduramaz. Federasyon da onların yanında, medya da...

Atilla GÖKÇE (Milliyet)

Kupa Galatasaray'ın lig Fenerbahçe'nin

F.BAHÇE
şampiyon olur. Çünkü liderliği hiç bırakmadı. Öte yandan, takipçilerinden biri olan Trabzonspor'u saf dışı bıraktı. G.Saray'ın, kadro yapısı, oyuncuların form durumu ve yönetici-teknik adam uyumu bakımından bu yarışı mutlu sonla erdireceğini sanmıyorum. Ama kupayı da G.Saray alır.

Turgay RENKLİKURT

(Akşam)


İBRE ASLAN’I GÖSTERİYOR

OLAYA teorikman bakılırsa, 4 puan farkın olduğu yerde Fenerbahçe'nin şampiyon olacağı söylenebilir. Ancak, eğer Galatasaray bütün maçlarını kazanırsa, o zaman bu teori geçerli olmaz, sarı kırmızılılar şampiyon olur, diye düşünüyorum. Fener'in daha çok puan kaybedeceğini düşünüyorum. Çünkü, oynayacağı zor maçlarda çok önemli futbolcularını sakatlıklar veya cezalar nedeniyle kaybedebilir. Ayrıca performans düşümü de olabilir. İbre Galatasaray'a dönük gibi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!