"McLaren'da kal"

Güncelleme Tarihi:

McLarenda kal
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2012 11:18

Jackie Stewart, Lewis Hamilton'a McLaren'de kalması tavsiyesinde bulundu; çünkü bu ikilinin ideal bir uyum sağladığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Lewis Hamilton, Fernando Alonso ile çalkantılı geçen 2007 sezonunun hemen ardından 2008'de Felipe Massa'nın kıl payı önünde şampiyonluğu McLaren'da yaşamış; daha sonra sırasıyla Brawn GP ve Red Bull egemenliklerine boyun eğip 2. unvanına kavuşamamıştı.

Stewart: "Bana göre McLaren, Formula 1'de şimdiye kadar olan en iyi yarış takımlarından birisi. Herkesten iyi bir tesise sahipler. Muazzam bir ekibi var; bilgiye ve tecrübeye sahipler; rekabetçiler"

Geçen sene İngiliz pilotun takımdan ayrılacağı ve başka bir ekibe -özellikle Red Bull'a- gideceği öne sürülmüştü ama Stewart, Hamilton'ın kabul edilebilir başka bir yerinin olmadığına inanıyor.

Stewart: "Geçen sene sonunda Lewis Hamilton ve Jenson Button, zor bela daha iyi bir araca sahipti. Elbette davulun sesi uzaktan hoş gelir ama neredeye gidebilir ki?"

Haberin Devamı

"Eğer Mark Webber bu sezon hâlâ yeteneğini gösterir durumda olursa Red Bull, Vettel de varken neden Mark Webber'den kurtulmak istesin? Dolayısıyla Ferrari'ye mi gider? Bu mümkün ama Alonso McLaren'da iken yaşanan o sorunların ardından Alonso ile kapışmak ister mi?"

"Bazı şeyler onarılabilir; bazı şeyler değişebilir ama bana göre Lewis Hamilton, McLaren'a çok iyi uyuyor; McLaren da Lewis Hamilton'a. Jenson Button da çok iyi bir takım arkadaşı. Hep birlikte iyi bir ikili olduklarını düşünüyorum."

Hamilton, McLaren ile Formula 1'de 6.; takım arkadaşı Jenson Button ile 3. sezonuna çıkacak. İngiliz pilotun takımla olan anlaşması bu sene sonunda bitiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!