Manisaspor 0-4 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Manisaspor 0-4 Galatasaray
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 17:56

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçında Manisaspor'u 4-0 yenen Galatasaray, normal sezonu 77 puanla birinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan 2 kırmızı kartın ve 2 penaltının olduÄŸu maçta Galatasaray rakibini rahat geçti ve normal sezonu en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde tamamladı.Â

MAÇTAN KARELER -Süleyman Arat'ın objektifinden

Galatasaray'ın gollerini 47. dakikada (Penaltı) ve 77. dakika Selçuk İnan, 83.  dakikada (Penaltı) Muslera ile 87. dakikada Baros kaydetti. Manisaspor'da 39.  dakikada Yiğit İncedemir ve Galatasaray'da 88. dakikada Emre Çolak kırmızı kartla  oyun dışında kaldı.

İŞTE SÜPER FİNAL ÖNCESİ PUAN DURUMU

MUSLERA HEM GOL ATTI HEM TARİHE GEÇTİ

Maçın en ilginç anı ise 86. dakikada yaşandı. Galatasaray'da bu sezon golü bulunmayan tek oyuncu olan Muslera kazanılan penaltıda taraftarın isteğine cevap verdi ve golü attı. 46. dakikada da kazanılan penaltı sonrası taraftarlar Muslera'nın kullanması için tezahüratta bulnumuş ama penaltıyı Selçuk kullanmıştı.  Muslera aynı zamanda bu akşam gol yemeyerek Mondragon'a ait olan bir sezonda 15 maçta gol yememe rekorunu 16 maça çıkararak Galatasaray tarihine geçti.

Haberin Devamı

MUSLERA'NIN GECESÄ°

Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Suat ArslanboÄŸa, Adil Sinem, Ä°smail Åžencan
Manisaspor: Volkan Babacan , Akaminko x, Dixon (Dk. 46 Onur Karakabak), Hikmet Balioğlu, Bülent Cevahir, Yiğit İncedemir, Nizamettin Çalışkan (Dk. 89 Eray Ataseven), Ahmet İlhan Özek, Bekir Yılmaz, Kahe (Dk. 82 Murat Gürbüzerol ), İsaac
Galatasaray: Muslera, Eboue, Ufjalusi, Semih, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Engin Baytar (Dk. 66 Yiğit Gökoğlan), Selçuk İnan, Emre Çolak, Necati Ateş, Elmander (Dk. 80 Baros)
Goller: Dk. 47 (penaltıdan) ve 77 Selçuk İnan, Dk. 83 Muslera (penaltıdan), Dk. 87 Baros (Galatasaray)
Kırmızı Kartlar: Dk. 39 Yiğit İncedemir (Manisaspor), Dk. 88 Emre Çolak (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 45 2 Ahmet İlhan Özek, Dk. 51 Akaminko, Dk. 85 İlker Avcıbay (yedek kulübesinde) (Manisaspor)

Manisaspor 0-4 Galatasaray



DEPLASMANDA EN BAÅžARILI TAKIM

Manisaspor maçıyla normal sezonda 17. deplasman maçını geride bırakan Galatasaray, bu müsabakalarda 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Dış sahada 35 puan elde eden Galatasaray, deplasmanda 24'er puan alabilen Trabzonspor ve Mersin İdmanyurdu'ndan 11 puan daha fazla kazandı.

Haberin Devamı

SELÇUK İNAN ESKİ TAKIMINI YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Ligin ilk devresinde Manisaspor ile Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada Galatasaray'ın tek golünü atan Selçuk İnan, bu maçta da eski takımına karşı iki gol birden attı. Selçuk İnan, normal sezondaki gol sayısını 10'a çıkardı.

GALATASARAY'DA GOL ATMAYAN YENÄ° TRANSFER KALMADI

Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera'nın Manisaspor maçında penaltıdan attığı golle sezon transfer edilen tüm oyuncular gol kaydetmiş oldu.

Sarı-kırmızılı takımda sezon başında transfer edilen Johan Elmander, Felipe Melo,Selçuk İnan, Engin Baytar, Emmenuel Eboue, Albert Riera, Sercan Yıldırım, Ceyhun Gülselam ve Tomas Ujfalusi ile devre arasında takıma dahil edilen Necati Ateş ve Yiğit Gökoğlan daha önceki karşılaşmalarda gol ile buluşmuştu.

Haberin Devamı

ELMANDER GOL REKORUNU KIRAMADI

Kariyerinde bir sezonda en fazla 13 gol kaydeden İsveçli Elmander, Manisaspor maçında gol sevinci yaşamayınca, Galatasaray formasıyla 12 golde kaldı. Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 6 maç oynayacak Elmander, kariyer rekoru kırmayı bu müsabakalarda deneyecek.

14. KEZ Ä°LK YARIDA GOL ATAMADI

Bu sezon 14. kez maçın ilk yarısında gol atmayı başaramayan Galatasaray, ligin ilk devresinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Medical Park Antalyaspor, Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Manisaspor maçlarında ilk yarıları gol atmadan tamamlamıştı.

Sarı-kırmızılı ekip ikinci devrede ise Samsunspor, Eskişehirspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Trabzonspor ve son olarak Manisaspor karşısında ilk yarıda gol sevinci yaşayamadı. Galatasaray bu maçlarda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

YİĞİT YİNE KIZARDI

Bu sezon Galatasaray maçına kadar 15 sarı ve 1 kırmızı kart gören Yiğit İncedemir, bu sezon takımını ikinci kez yine sarı-kırmızılı takım karşısında eksik bıraktı. Yiğit İncedemir, ligin ilk devresinde 21 Aralık 2011'de Türk Telekom Arena'daki Galatasaray maçında kırmızı kart görmüştü.

MAÇIN AYRINTILARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!